Furie după ce Vaticanul a propus ca în Vinerea Marea crucea să fie dusă de o femeie din Ucraina și una din Rusia

Data:

Vaticanul a propus ca în Vinerea Mare, cand are loc ceremonia religioasă în care e reconstituit Drumul Crucii, două femei – una din Ucraina și una din Rusia – să ducă împreună crucea.

Ambasadorul ucrainean la Vatican Andrîi Iuraș nu susține propunerea.

”Discuțiile pe acest subiect sunt în desfășurare. Încercăm să explicăm de ce este imposibil ca această idee să fie implementată și ce consecințe ar avea”, a scris Iuraș pe Facebook.

De asemenea, meditația pentru cea de-a 13-a stație a procesiunii Drumul Crucii a fost scrisă de o femeie ucraineancă și una rusă, potrivit America Magazine. Textul vorbește de ”moarte peste tot” și întreabă ”Unde ești Tu, Doamne? De ce Te ascunzi? Vrem ca viețile noastre să fie ca înainte. De ce se întâmplă toate astea? Cu ce am greșit? De ce Ți-ai întors fața de la noi? De ce ți-ai întors fața de la popoarele noastre?”.

În continuare, textul menționează greutățile obținerii reconcilierii. ”Doamne, unde ești? Vorbește cu noi în tăcerea morții și a divizării și învață-ne să fim făcători de pace, frați și surori, și să reclădim ceea ce bombele au încercat să distrugă”.

Sviatoslav Shevchuk, arhiepiscopul Bisericii Catolice de rit bizantin din Ucraina, s-a opus de asemenea: ”Consider o asemenea idee ambiguă, prematură și că nici nu ia în considerare contextul agresiunii rusești în Ucraina”.

”Textele și gesturile propuse pentru a 13-a stație a acestui Drum al Crucii sunt chiar jignitoare, în contextul în care ne așteptăm la atacuri și mai sângeroase ale rușilor asupra satelor și orașelor noastre”, a spus liderul Biserii Catolice din Ucraina, cerându-i Papei Francisc să reconsidere ideea.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.

Un tânăr de 17 ani a încercat să se sinucidă cu arma de vânătoare a tatălui său

Din primele informații, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 17 ani, din Rodna, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi încercat să se sinucidă folosind arma de vanatoare deținută legal la locuință de către tatăl său.