Peste 55.000 de copaci vor fi plantaţi în timpul campaniei „Împădurim Maramureşul 2022”

Data:

Peste 55.000 de copaci vor fi plantaţi în timpul campaniei „Împădurim Maramureşul 2022”, pentru a creşte suprafeţele împădurite, a proteja mediul înconjurător şi a dezvolta pădurile din judeţ, a informat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan.

„Am dat startul campaniei ‘Împădurim Maramureşul 2022’, la Ocolul Silvic din Ulmeni, alături de elevi de la Liceul Teoretic ‘George Pop de Băseşti’ Şi de la Liceul Tehnologic ‘Dr. Florean Ulmeanu’ din Ulmeni, de reprezentanţi ai ISJ Maramureş şi de reprezentanţi ai Romsilva – Direcţia Silvică Maramureş. Am plantat peste 3.700 de puieţi de gorun şi cireş, pe o suprafaţă de aproximativ 1 hectar. Campania de plantare pe care am organizat-o anul acesta în parteneriat cu Romsilva – Direcţia Silvică Maramureş şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş este una mai amplă, care va cuprinde 5 acţiuni de împădurire, pe terenuri din fiecare ţară (zonă etnografică n.red.) a Maramureşului, şi anume ţara Chioarului, ţara Codrului, ţara Lăpuşului şi Maramureşul istoric”, a arătat preşedintele CJ Maramureş.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Bărbat din Cavnic prins de polițiști după ce a furat băuturi alcoolice

Polițiștii din Cavnic au identificat persoana bănuită de comiterea a două fapte de de furt calificat și distrugere, cauzând persoanelor vătămate un prejudiciu de peste 10.000 de lei

Premieră chirurgicală la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare

e Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Județean de Urgență Baia Mare a marcat o nouă premieră chirurgicală, artroplastia de genunchi cu proteze totale. După 30 de ani de experiențe și rezultate remarcabile ale programului de artroplastie de șold, prin demararea programului de artroplastie de genunchi cu proteze totale se mărește gama de servicii medicale pe care Spitalul Județean de Urgență le oferă pacienților.