Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a achiziţionat o staţie performantă care produce oxigen

Data:

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia a achiziţionat o staţie performantă care produce oxigen, o investiţie de peste 2,5 milioane de lei, din fonduri europene, necesară pentru vindecarea pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, precum şi pentru tratamentul altor afecţiuni acute severe sau cronice care necesită terapie cu oxigen, potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES.

“Prin achiziţia staţiei de producere oxigen sunt asigurate două surse sustenabile şi continue de oxigen. Acestea pot asigura continuitatea oxigenoterapiei pacienţilor internaţi în secţiile SJU Alba Iulia, nu numai în secţia ATI COVID, ci în toate secţiile spitalului, inclusiv în condiţiile creşterii consumului. Staţia de oxigen a ajuns în cursul zilei de miercuri, 13 aprilie 2022, la SJU Alba Iulia, fiind achiziţionată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, apel: sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 şi al consecinţelor sale sociale”, se menţionează în comunicat.

Staţia de producere oxigen este compusă dintr-un generator de oxigen de min. 60 m3/h cu sistem de încărcare butelii, un generator de oxigen de min. 60 m3/h, o staţie oxigen 2×12 butelii şi un sistem central pentru monitorizarea şi managementul gazelor medicale.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 2.594.200 de lei.

“Pentru accesarea acestui proiect, SJU Alba Iulia a primit sprijin de la Consiliul Judeţean Alba, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul accesării celorlalte proiecte cu finanţare europeană. De altfel, de la începutul pandemiei, CJ Alba a susţinut spitalul prin achiziţionarea de echipamente, dispozitive şi aparatura medicală necesare pentru îmbunătăţirea calităţii actului medical”, se arată în comunicat.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Biblioteca Batthyaneum, inclusă în premieră în programul Noaptea Muzeelor de la Alba Iulia

Mii de persoane au vizitat în Noaptea Muzeelor, la Alba Iulia, Sala Unirii şi clădirea Babilon, Principia şi Biblioteca Batthyaneum, inclusă în premieră în cadrul acestui eveniment organizat în Alba din 2010.

24 de lucrări ale artistului Aurel Sârbu, vernisate în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș

Expoziția reunește lucrări reprezentative pentru activitatea de peste 30 de ani a pictorului, a căror tematică a fost inspirată de poezia și filosofia lui Lucian Blaga, precum și de lumea satului românesc. 

Cod galben de inundaţii pe Arieş şi Iara

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă pe cursurile de apă Arieş şi Iara, în următoarele ore.