Canada va trimite militari în Polonia pentru a-i ajuta pe refugiaţii ucraineni

Data:

Canada va desfăşura până la 150 de militari în Polonia pentru a-i ajuta pe ucrainenii care fug din cauza războiului cu Rusia şi pentru a răspunde crizei tot mai mari a refugiaţilor, la frontieră, a declarat astăzi ministrul Apărării, Anita Anand, relatează Reuters şi AFP.

“Pentru a ajuta la gestionarea crizei la frontiera între Polonia şi Ucraina, anunţ astăzi desfăşurarea a 100 de membri ai Forţelor armate canadiene (FAC), contingent care ar putea creşte până la 150 de membri”, a declarat ministrul Apărării de la Ottawa, Anita Anand.

Militarii “vor asista Polonia în eforturile sale de susţinere a ucrainenilor care fug de violenţă”, a spus ea, cu prilejul unei deplasări la baza militară de la Trenton, în Ontario.

Militarii vor fi desfăşuraţi în centrele de primire pentru “a contribui la îngrijirile imediate” ale refugiaţilor ucraineni.

Unii vor participa în cursul următoarelor luni la ajutorul umanitar coordonat de Polonia, iar alţii vor ajuta mii de refugiaţi ucraineni să se poată instala în Canada.

“Nu pot să-mi imaginez durerea milioanelor de ucraineni care sunt forţaţi să fugă de bombardamentele lui Putin şi a miilor de canadieni care au apropiaţi care sunt încă în Ucraina”, a spus ministrul canadian.

Săptămâna trecută, guvernul canadian a anunţat o creştere a ajutorului său direct pentru Ucraina graţie unui împrumut de un miliard de dolari canadieni (735 de milioane de euro) via FMI şi o nouă anvelopă de 500 de milioane pentru ajutor militar.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

O brutărie din Lunca de Jos a fost mistuită de flăcări

Pompieri militari şi civili acţionează, marţi seara, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la o brutărie din localitatea Lunca de Jos, a informat Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro