fbpx
23.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIECanada va trimite militari în Polonia pentru a-i ajuta pe refugiaţii ucraineni

Canada va trimite militari în Polonia pentru a-i ajuta pe refugiaţii ucraineni

Publicat în

spot_img
spot_img

Canada va desfăşura până la 150 de militari în Polonia pentru a-i ajuta pe ucrainenii care fug din cauza războiului cu Rusia şi pentru a răspunde crizei tot mai mari a refugiaţilor, la frontieră, a declarat astăzi ministrul Apărării, Anita Anand, relatează Reuters şi AFP.

„Pentru a ajuta la gestionarea crizei la frontiera între Polonia şi Ucraina, anunţ astăzi desfăşurarea a 100 de membri ai Forţelor armate canadiene (FAC), contingent care ar putea creşte până la 150 de membri”, a declarat ministrul Apărării de la Ottawa, Anita Anand.

Militarii „vor asista Polonia în eforturile sale de susţinere a ucrainenilor care fug de violenţă”, a spus ea, cu prilejul unei deplasări la baza militară de la Trenton, în Ontario.

Militarii vor fi desfăşuraţi în centrele de primire pentru „a contribui la îngrijirile imediate” ale refugiaţilor ucraineni.

Unii vor participa în cursul următoarelor luni la ajutorul umanitar coordonat de Polonia, iar alţii vor ajuta mii de refugiaţi ucraineni să se poată instala în Canada.

„Nu pot să-mi imaginez durerea milioanelor de ucraineni care sunt forţaţi să fugă de bombardamentele lui Putin şi a miilor de canadieni care au apropiaţi care sunt încă în Ucraina”, a spus ministrul canadian.

Săptămâna trecută, guvernul canadian a anunţat o creştere a ajutorului său direct pentru Ucraina graţie unui împrumut de un miliard de dolari canadieni (735 de milioane de euro) via FMI şi o nouă anvelopă de 500 de milioane pentru ajutor militar.

Articole recente

Tururi ghidate gratuite pentru turiștii care vizitează Oradea

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite

Sindicatele din Educație resping propunerea Guvernului de majorări ale veniturilor personalului didactic

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Sindicatele respins oferta

Duminică, ora 18:00 U- BT Cluj Napoca -CSM CSU Oradea. Se joacă cu titlul pe masă. Clujenii pot deveni campioni pentru al treilea an...

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 18:00 în BT Arena, în meciul cu numărul VI din finala Ligii Naţionale.

Duminică, ora 14:00 Gloria Buzău – UTA. Manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1

Gloria Buzău și UTA Arad se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 14.00, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1.

Mai multe articole de același fel