fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIELiceul Tehnologic din Sascut, în topul european al antreprenoriatului

Liceul Tehnologic din Sascut, în topul european al antreprenoriatului

Publicat în

spot_img
spot_img

Liceul tehnologic din comuna Sascut, judeţul Bacău, a fost recunoscut ca unul dintre cele mai bune licee din Europa pe antreprenoriat, alături de alte 35 de unităţi de învăţământ similare.

Distincţia a fost primită în cadrul galei „Şcoala Antreprenorială a Anului 2022″, şi este o încununare a eforturilor profesorilor de a-i îndruma pe tinerii din mediul rural către un viitor mai bun.

Liceul Tehnologic Elias din Sascut este un exemplu al faptului că atunci când exista interes şi voinţă, se pot schimba destine.

„Noi am căutat să tot modernizăm baza materială a instituţiei în felul acesta. Aici avem un exemplu în anatomie de clasa a 11-a şi fiziologie” explică un profesor pentru PROTV.ro

Alin Paris – directorul liceului: „Noi, în 2016-2017, mai aveam 200 de elevi. La momentul actual avem 400. De obicei, mulţi se întorc în mai şi o parte pe timpul verii chiar să racoleze ai noştri absolvenţi pentru agenţii economici cu care au contract de colaborare.”

Elevii din Sascut pot ajunge de la lucrător în agricultură sau mecanici până la medici veterinari sau chiar brokeri la bursă. Profesorii îi sprijină şi îi încurajează să îşi urmeze visele şi să ajungă modele pentru elevii care îi urmează pe băncile şcolii.

Articole recente

Tururi ghidate gratuite pentru turiștii care vizitează Oradea

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite

Sindicatele din Educație resping propunerea Guvernului de majorări ale veniturilor personalului didactic

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Sindicatele respins oferta

Duminică, ora 18:00 U- BT Cluj Napoca -CSM CSU Oradea. Se joacă cu titlul pe masă. Clujenii pot deveni campioni pentru al treilea an...

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 18:00 în BT Arena, în meciul cu numărul VI din finala Ligii Naţionale.

Duminică, ora 14:00 Gloria Buzău – UTA. Manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1

Gloria Buzău și UTA Arad se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 14.00, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1.

Mai multe articole de același fel

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ: Greva generală din învăţământ va avea loc luni, 22 mai

Și preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Ovidiu Nistor, a transmis că greva generala anunţată pentru luni nu este o grevă "pe persoană fizică", ci una a salariaţilor din învăţământ.