fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIELiceul Tehnologic din Sascut, în topul european al antreprenoriatului

Liceul Tehnologic din Sascut, în topul european al antreprenoriatului

Publicat în

spot_img
spot_img

Liceul tehnologic din comuna Sascut, judeţul Bacău, a fost recunoscut ca unul dintre cele mai bune licee din Europa pe antreprenoriat, alături de alte 35 de unităţi de învăţământ similare.

Distincţia a fost primită în cadrul galei „Şcoala Antreprenorială a Anului 2022″, şi este o încununare a eforturilor profesorilor de a-i îndruma pe tinerii din mediul rural către un viitor mai bun.

Liceul Tehnologic Elias din Sascut este un exemplu al faptului că atunci când exista interes şi voinţă, se pot schimba destine.

„Noi am căutat să tot modernizăm baza materială a instituţiei în felul acesta. Aici avem un exemplu în anatomie de clasa a 11-a şi fiziologie” explică un profesor pentru PROTV.ro

Alin Paris – directorul liceului: „Noi, în 2016-2017, mai aveam 200 de elevi. La momentul actual avem 400. De obicei, mulţi se întorc în mai şi o parte pe timpul verii chiar să racoleze ai noştri absolvenţi pentru agenţii economici cu care au contract de colaborare.”

Elevii din Sascut pot ajunge de la lucrător în agricultură sau mecanici până la medici veterinari sau chiar brokeri la bursă. Profesorii îi sprijină şi îi încurajează să îşi urmeze visele şi să ajungă modele pentru elevii care îi urmează pe băncile şcolii.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel