Cvartetul de coarde al Judeţului Alba susţine un concert cameral la Teiuş

Data:

Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba organizează, duminică, 17 aprilie 2022, un concert cameral susţinut de Cvartetul de coarde al Judeţului Alba în Biserica Romano-Catolică din Teiuş. Evenimentul este programat la ora 17:30 şi intrarea este liberă. În concert vor evolua Dan Liviu Cernat (vioară I), Mădălin Danciu (vioară II), Mădălina Gherman Neag (violă) şi Florin Craiu (violoncel).

Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi Primăria Oraşului Teiuş.

Cvartetul de coarde al Judeţului Alba activează în cadrul Centrului de Cultură “Augustin Bena” şi a susţinut numeroase recitaluri şi concerte. În formula extinsă, în cadrul centrului funcţionează şi Orchestra de Cameră înfiinţată în iulie 2013 ca şi departament cultural. Orchestra este condusă de Dan Liviu Cernat şi abordează lucrări din creaţie marilor compozitori, cu preponderenţă din perioada barocului.

Vă reamintim că tot duminică, 17 aprilie 2022, la ora 19:00, Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba va difuza, cu ocazia Paştelui Catolic, Recitalul de nai şi orgă “Rugăciune pentru pace”, eveniment filmat în Catedrala Romano-Catolică “Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Proiectul cultural este un nou manifest al artiştilor din Alba pentru oprirea războiului din Ucraina. Recitalul este susţinut la nai de Alexandru Pal, discipol al maestrului Gheorghe Zamfir, şi la orgă de Cristian Şuşman.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Biblioteca Batthyaneum, inclusă în premieră în programul Noaptea Muzeelor de la Alba Iulia

Mii de persoane au vizitat în Noaptea Muzeelor, la Alba Iulia, Sala Unirii şi clădirea Babilon, Principia şi Biblioteca Batthyaneum, inclusă în premieră în cadrul acestui eveniment organizat în Alba din 2010.

24 de lucrări ale artistului Aurel Sârbu, vernisate în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș

Expoziția reunește lucrări reprezentative pentru activitatea de peste 30 de ani a pictorului, a căror tematică a fost inspirată de poezia și filosofia lui Lucian Blaga, precum și de lumea satului românesc. 

Cod galben de inundaţii pe Arieş şi Iara

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă pe cursurile de apă Arieş şi Iara, în următoarele ore.