Papa Francisc la slujba de Înviere: Chiar şi în cea mai întunecată noapte, steaua dimineţii continuă să strălucească 

Data:

Papa Francisc a participat la Slujba de Înviere din Bazilica Sf. Petru, concentrându-şi atenţia asupra modului în care femeile Evangheliei ajută să întrezărească “primele raze ale zorilor vieţii lui Dumnezeu care răsare în întunericul lumii noastre” şi “ne învaţă să vedem, să auzim şi vestim Paştele de la moarte la viaţă”.

Papa Francisc a participat la Privegherea Paştelui în seara de Sâmbătă Mare în Bazilica Sf. Petru, unde erau 5.500 de pelerini.

Cardinalul Giovanni Battista Re, decanul Colegiului Cardinalilor, a prezidat celebrarea, în timp ce Papa Francisc a ţinut omilia şi a botezat şapte persoane. Papa a suferit de dureri la genunchi în ultimele luni, lucru pe care l-a menţionat şi când a vorbit cu jurnaliştii recent după călătoria sa pastorală în Malta.

La sărbătoare au fost prezenţi membrii unei mici delegaţii din Ucraina, formată din reprezentanţi ai guvernului local şi ai parlamentului ţării, cu care Papa s-a întâlnit chiar înainte de începerea liturghiei.

În delegaţie a inclus primarul Melitopolului, Ivan Fedorov, acum exilat. Papa l-a salutat în special în timpul sărbătorii.

“În aceste vremuri întunecate, domnule primar, parlamentari, în întunericul gros al războiului, al cruzimii, cu toţii ne rugăm, ne rugăm cu voi şi pentru voi în această noapte. Ne rugăm pentru toată suferinţa. Nu putem decât să vă oferim compania noastră, rugăciunea noastră şi să vă spunem: „Curaj! Vă însoţim!” Şi, de asemenea, să vă spun cel mai mare lucru pe care îl sărbătorim astăzi: Christòs voskrés! Hristos a înviat!”.

Reflectând la această noapte de Paşte, el a încurajat pe toată lumea să vadă lumina plină de speranţă a zorilor, aşa cum au trăit-o femeile Evangheliei care au descoperit mormântul gol al lui Isus. Ele ne arată “primele raze ale zorilor vieţii lui Dumnezeu răsărind în întunericul lumii noastre”.

“Să ne ridicăm privirea, să îndepărtăm vălul tristeţii şi al durerii din ochii noştri şi să ne deschidem inimile către speranţa pe care Dumnezeu o aduce!”, a mai spus Suveranul Pontif.

“Totuşi, Domnul a înviat! Să nu zăbovim printre morminte, ci să alergăm să-L găsim pe El, Cel Viu! Nici să ne fie teamă să-L căutăm şi pe chipul fraţilor noştri, în poveştile celor care speră şi visează, în durerea celor care suferă: Dumnezeu este acolo!”.

“Să-l facem pe Iisus, Cel Viu, să învie din toate acele morminte în care l-am pecetluit… Să-l aducem în viaţa de zi cu zi: prin gesturi de pace în aceste zile marcate de ororile războiului, prin acte de reconciliere în mijlocul relaţiilor rupte, acte de compasiune faţă de cei aflaţi în nevoie, acte de dreptate în mijlocul situaţiilor de inegalitate şi de adevăr în mijlocul minciunilor. Şi mai presus de toate, prin lucrări de iubire şi fraternitate.

“Să sărbătorim Paştele cu Hristos! El trăieşte! Şi astăzi umblă în mijlocul nostru, ne schimbă şi ne eliberează… Căci cu Iisus, Domnul Înviat, nicio noapte nu va dura în veci; şi chiar şi în cea mai întunecată noapte, steaua dimineţii continuă să strălucească”, a mai spus Papa Francisc.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Anyák napja után

Mi maradt meg bennünk Anyák napját követôen? Beleestünk-e abba a csapdába, amely minden ünnepet megkísért, hogy letudjuk annak a tartalmát?

Mikor fogjon fegyvert egy krisztusi ember?

Legfôképpen pedig azért lesz szükség fegyverre, hogy elhangozzanak az Úr következô szavai: “Tedd vissza helyére kardodat, mert akik kardot fognak, kard által vesznek el!” (Máté 26,52)

Papa Francisc a cerut să-l întâlnească pe Putin la Moscova, dar n-a primit un răspuns

Papa Francisc a dezvăluit într-un interviu publicat marţi de cotidianul italian Corriere della Sera că a solicitat să călătorească la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, ca să-i ceară să pună capăt războiului din Ucraina, dar că încă nu a primit niciun răspuns, transmite EFE.