fbpx
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂHoria Brenciu și-a deschis Academie la Brașov

Horia Brenciu și-a deschis Academie la Brașov

Publicat în

spot_img
spot_img

Luna aprilie a început cu un fapt remarcabil la Brașov, și anume deschiderea Academiei de Arte Horia Brenciu, iar trustul nostru de presă nu a întârziat să își trimită la fața locului echipa de redactori. Un eveniment la superlativ, la care au fost invitate să ia parte personalități din lumea artei, a presei, a mediului de afaceri, inclusiv reprezentanții administrației orașului.

Academia de Arte Horia Brenciu Brașov, este un loc în care copiii, tinerii și adulţii îşi pot antrena talentul artistic, oricare ar fi acesta. Sunt primiți cursanți cu vârsta cuprinsă intre 5 si 92 ani, cum spunea Nat King Cole. Este binevenit orice student care dorește să își descopere talentul și să și-l antreneze pe mai departe!

În cadrul conferinței de presă, Horia Brenciu a declarat că a ales să deschidă această instituție sub poalele Tâmpei datorită faptului că are nostalgii frumoase legate de oraș, de locul în care a copilărit și de primele sale ”ciocniri” cu studiile muzicale. Recunoaște că această academie nu ar fi putut fi întemeiată fără ajutorul unor prieteni de nădejde, artiștii lirici ai Operei Brașov: Mugurel Oancea și Bogdan Mirică, cu care s-a cunoscut de altfel prin intermediul muzicii.

Pentru cei interesați – și din câte știm doritorii se grăbesc să bată la ușile proaspetei Academii, cursurile sunt împărțite în mai multe secțiuni: canto, pian, chitară, vioară, tobe, saxofon, producție muzicală și teorie muzicală. Profesorii selecționați se numără printre experții de vârf ce pot fi întâlniți în lumea muzicală brașoveană. Horia Brenciu promite că va veni mai des din București pentru această cauză, intervenind la rândul său cu idei inedite, precum cursurile de STAGE COACHING, un modul unic de pregătire scenică, pe care l-a realizat cu 3 ani în urmă, la București.

Gazda instituției este Camera de Comerț și Industrie, cursurile se țin în sediul studioului de producție muzicală Vibe în care s-au alocat în urmă cu câțiva ani investiții considerabile, și de când cu deschiderea noii inițiative cei doi parteneri Bogdan Mirică și Mugurel Oancea au intervenit cu noi aporturi, toate acestea pentru desfășurarea unor instruiri și școlarizări la cote înalte.

Comunitatea brașoveană, părinții, tinerii, adolescenții, copiii, văd cu ochi buni această acțiune îndrăzneață, mai ales că din spusele mai multor observatori din domeniu: compozitori, interpreți, producători muzicali, showbiz — care  au participat de-a lungul anilor pe la diverse masteclass-uri, comisii de jurizare, seminarii, tabere de muzică organizate în localitate — vocile  tinere ale Brașovului sunt multe, dar din păcate pe alocuri încă nepregătite și precare, trebuind a fi ajustate.

Închei articolul cu mesajul proeminent al îndrăgitului artist Horia Brenciu: „A deschide o școală de acest gen este mai mult o inițiativa de suflet, decât o afacere. Muzica și talentul sunt cele care primează. Avem același deziderat și la Academia din Bucuresti și sperăm ca viitorii noștri elevi să lase prejudecățile sau alte emoții și să adauge vieții o noua experiența”!   

Adrian Scriminț

Articole recente

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

ELEDELÜNK

A samáriai asszonyról szóló történetben azt olvassuk, hogy miután ez a rossz nô újjászületett és megtért a Jézus Krisztussal való találkozás hatására, visszatért a városába és hírül adta mindenkinek, hogy mi ment végbe vele.

Peste 700 de clujeni au donat sânge într-o campanie iniţiată de UBB

Campania s-a încadrat în programul strategic UBBMed, lansat la finalul anului 2023 de Universitatea Babeş-Bolyai

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, ales candidatul UDMR la preşedinţia CJ

În cursa pentru alegerea candidatului UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita s-au înscris, pe lângă Bíró Barna Botond, actualul preşedintele al CJ Harghita, Borboly Csaba, aflat la al patrulea mandat, precum şi al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Barti Tihamér.

Mai multe articole de același fel