Douăzeci de asociaţii şi instituţii publice au înfiinţat, în municipiul Arad, un centru special dedicat refugiaţilor ucraineni

Data:

Douăzeci de asociaţii şi instituţii publice au înfiinţat, în municipiul Arad, un centru special dedicat refugiaţilor ucraineni, unde aceştia primesc îndrumări către spaţii de cazare, către asistenţă medicală şi juridică, consiliere psihologică şi beneficiază de multe alte servicii de care ar avea nevoie.

“Acum există în Arad un centru dedicat refugiaţilor ucraineni prin colaborarea societăţii civile împreună cu Primăria, Direcţia de Asistenţă Socială, ISU şi Poliţia Locală. Acest spaţiu vine ca răspuns la situaţia refugiaţilor aflaţi în tranzit sau stabiliţi în Arad pe termen mediu / lung, care intră în câmpul muncii în oraş şi ai căror copii se înscriu în şcolile noastre. În acest loc sperăm să putem oferi sprijin, căldură, ajutor şi prietenie persoanelor profund marcate de ororile războiului”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei “Aradul Civic”.

Sursa foto: Asociatia Aradul Civic

Centrul se află pe strada Aurel Ardelean, lângă Universitatea de Vest “Vasile Goldiş”, şi este deschis de luni până joi între orele 8 şi 17.

Refugiaţii pot primi în acest centru o serie de servicii sau informaţii de care au nevoie. Astfel, ei primesc îndrumare către spaţii de cazare, către companii care i-ar putea angaja, către asistenţă medicală, juridică sau pentru protecţie socială. De asemenea, pot primi consiliere psihologică şi au la dispoziţie un spaţiu de socializare, spaţiu de gătit şi luat masa sau spaţiu de joacă pentru copii.

Protocolul de înfiinţare a centrului dedicat refugiaţilor ucraineni a fost semnat de 20 de entităţi, între care Asociaţia “Aradul Civic”, Uniunea Ucrainenilor din România, Serviciul de Ajutor Maltez în România, Crucea Roşie, Primăria Arad şi Direcţia de Asistenţă Socială.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Introducerea săptămânii de lucru de 4 zile în România, blocată în Parlament

Proiectul de modificare a Codul Muncii prin introducerea săptămânii de lucru de 4 zile, inițiat de liberali și susținut de toate celelalte partide parlamentare, nu a întrunit, luni, numărul de voturi necesare pentru a trece de Senat, reprezentanții PSD votând împotrivă.