Vasile Dîncu şi antrenorii Mircea Lucescu şi Dan Petrescu au inaugurat un centru pentru refugiaţi ucraineni din Cluj

Data:

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, însărcinatul pentru Afaceri al Ucrainei la Bucureşti, Paun Rohovei şi antrenorii echipelor de fotbal Dinamo Kiev şi CFR Cluj, Mircea Lucescu şi Dan Petrescu, au vizitat, miercuri, Centrul suport integrat pentru refugiaţi ucraineni, amenajat într-un hotel din Cluj-Napoca.

“Am venit aici să vedem o iniţiativă care arată ce bine poate să funcţioneze solidaritatea cu poporul ucrainean în aceste momente, dacă funcţionează bine iniţiativa privată cu sprijinul autorităţilor locale. Clujul este din punctul acesta un exemplu şi noi, de la Bucureşti, ne uităm cu invidie pozitivă la acest aspect. Acest centru pentru refugiaţi pe care l-a organizat Clubul CFR Cluj şi echipa din jurul echipei noastre de fotbal, echipei campioane, arată că echipa campioană poate să fie campioană şi în ceea ce priveşte responsabilitatea socială. Este un lucru şi un exemplu pe care sportul îl poate da. Pe de altă parte, arată încă o dată solidaritatea pe care poporul român în general, Guvernul României şi toate celelalte instituţii, autorităţile locale, o au cu încercatul popor ucrainean în aceste momente”, a declarat Vasile Dîncu într-o conferinţă de presă susţinută alături de Paun Rahovei, de prefectul Irina Munteanu şi de preşedintele Clubului CFR Cluj, Cristi Balaj.

Centru amenajat la Cluj-Napoca adăposteşte 80 de refugiaţi ucraineni.

“Vreau să aduc în primul rând sincere mulţumiri Guvernului României, preşedintelui României, societăţii civile române, care au demonstrat o solidaritate fără precedent faţă de un popor care suferă o invazie, un război nemaipomenit, dus de nişte oameni care nu au fost de acord ca poporul ucrainean să aibă un viitor luminos”, a declarat, la rândul său, Paun Rohovei.

Preşedintele CFR Cluj, Cristi Balaj, a spus că pe lângă amenajarea centrului, în cursul serii va fi organizat şi meciul amical dintre CFR Cluj şi Dinamo Kiev, meci precedat de un spectacol, iar toate fondurile vor fi donate pentru sprijinirea refugiaţilor ucraineni.

“Suntem bucuroşi, nu neapărat mândri, că am avut posibilitatea, Clubul CFR Cluj, să fie implicat în acest proiect frumos. Iniţiativa a fost a celor care susţin acest club, nu în ultimul rând a colegilor noştri de la stadion, oameni care zi de zi au fost implicaţi în a rebrandui, în a asigura condiţii cât mai bune celor care acum au ca şi casă Hotelul Granata, în oraşul Cluj-Napoca”, a declarat Cristi Balaj.

Ministrul Vasile Dîncu va mai participa, în cursul zilei de miercuri, la spectacolul “Credinţă şi Onoare”, care va avea loc la Opera Naţională Română Cluj-Napoca, iar de la ora 21,30 va asista la meciul de fotbal CFR 1907 Cluj – Dinamo Kiev, un meci caritabil pentru pace organizat pentru “sprijinirea ucrainenilor greu încercaţi de războiul din ţara lor”.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Clujul este singurul județ în care se emit certificate de urbanism digitale

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a lansat, marţi, o platformă web dedicată emiterii, în format digital, a certificatelor de urbanism, devenind, astfel, primul for din ţară care emite astfel de documente în format digital.

Lucrări ale unor fotografi şi cineaşti maghiari, prezentate la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Expoziţia va fi deschisă până la data de 5 iunie şi prezintă lucrări care provin din expoziţiile “Fotografii ale unor artişti plastici” şi “Fotografii ale unor cineaşti”, expuse anterior la Muzeul de Artă Contemporană (Műcsarnok) din Budapesta.