ÎPS Teodosie îl apără din nou pe Putin: Eu nu sunt judecător

Data:

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, evită să condamne războiul declanșat de Rusia în Ucraina, din ordinul președintelui Vladimir Putin. Teodosie a susținut miercuri că el nu este judecător, ca să judece faptele lui Putin.

Întrebat, într-o conferință de presă, dacă îl mai consideră și acum pe Vladimir Putin un binefăcător pentru ortodoxie, ÎPS Teodosie a spus: „Păi, ce a dus a rămas. Ce, a luat ctitoriile și le-a mitraliat? Nu a făcut nimic cu ele, sunt aceleași, dar nu trebuie să am eu o părere”.

Jurnalistul a insistat: „Dar faptele lui de acum?”. Teodosie a răspuns: „Nu sunt judecător. Judecător este Dumnezeu”.

Arhiepiscopul Tomisului s-a remarcat în spațiul public prin numeroase declarații controversate. În luna februarie, după ce Rusia a invadat Ucraina, Tedosie l-a lăudat pe Vladimir Putin, spunând că „nu e atât de negru cum îl prezintă toată lumea”, fiind cel mai mare ctitor de biserici de la muntele Atos şi Ierusalim, care „nu trebuie judecat ca un răufăcător”.

În 2020, Sputnik, organul de propagandă al Moscovei în Europa, l-a declarat „omul anului” pentru „redeșteptarea credinței”. În acel an, Teodosie a organizat o a doua Înviere, în plină stare de urgență, nemulțumit de restricțiile impuse de autorități pe fondul pandemiei, a făcut slujbe fără mască în biserică, când bisericiloe erau închise și a chemat oamenii în pelerinaj de Sf. Andrei, când rata de infectare în Constanță trecuse de șapte cazuri la mia de locuitori.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

O brutărie din Lunca de Jos a fost mistuită de flăcări

Pompieri militari şi civili acţionează, marţi seara, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la o brutărie din localitatea Lunca de Jos, a informat Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro