Mâncarea pentru masa de Paște vine și la pachet: Aș putea vinde acum mâncarea gătită timp de o lună

Data:

Mâncărurile tradiționale pentru masa de Paște vin și la pachet. Restaurantele au pregătit meniuri speciale pentru a fi livrate la domiciliu. Cererea e mai mare ca în alți ani, spun managerii localurilor, deși prețurile au crescut chiar și cu 30 la sută din cauza scumpirii utilităților și a ingredientelor.

Un meniu pentru patru persoane costă aproximativ 500 de lei. Prețurile sunt mai mari ca anul trecut, în medie, cu 15 până la 30% în funcție de preparat, că urmare a scumpirii utilităților și a ingredientelor, spun managerii de localuri. Cu toate acestea, numărul comenzilor a crescut față de Paștele trecut.

În Cluj-Napoca e cerere mare pentru mâncarea gata preparată. Foarte căutate sunt și platourile cu bucate tradiționale, spun reprezentații restaurantelor. Meniul e flexibil, iar clienții pot să aleagă produsele și gramajul.

Clienții care preferă să cumpere mâncarea gata pregătită pentru mesele de sărbători spun că vor economisească timp.

Alții vor să fie siguri că mâncarea va fi pe gustul lor. Așa că preferă să o pregătească acasă.

În multe restaurante, ultima zi în care se poate comanda mâncare la pachet pentru mesele de Paște este joi. Vineri și sâmbătă sunt dedicate exclusiv livrărilor.

Pe lângă marile restaurante care ofertă acest tip de servicii, mai sunt și gospodinele independente care vor să facă un mic ciubuc cu ocazia sărbătorilor. Stând de vorbă cu doamna Adriana, o bucătăreasă din Baia Mare, acesta ne-a spus: „Nu doar că am comenzi. Aș putea vinde acum cât aș găti timp de o lună. E mai simplu să cumpere decât să-și facă. Le pregătesc miei la cuptor, drob, platouri, salate, brânzeturi, tot ce-și poate dori un gurmand.”

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reacția lui Ion Țiriac după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc

”Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.