fbpx
22.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALMâncarea pentru masa de Paște vine și la pachet: Aș putea vinde...

Mâncarea pentru masa de Paște vine și la pachet: Aș putea vinde acum mâncarea gătită timp de o lună

Publicat în

spot_img
spot_img

Mâncărurile tradiționale pentru masa de Paște vin și la pachet. Restaurantele au pregătit meniuri speciale pentru a fi livrate la domiciliu. Cererea e mai mare ca în alți ani, spun managerii localurilor, deși prețurile au crescut chiar și cu 30 la sută din cauza scumpirii utilităților și a ingredientelor.

Un meniu pentru patru persoane costă aproximativ 500 de lei. Prețurile sunt mai mari ca anul trecut, în medie, cu 15 până la 30% în funcție de preparat, că urmare a scumpirii utilităților și a ingredientelor, spun managerii de localuri. Cu toate acestea, numărul comenzilor a crescut față de Paștele trecut.

În Cluj-Napoca e cerere mare pentru mâncarea gata preparată. Foarte căutate sunt și platourile cu bucate tradiționale, spun reprezentații restaurantelor. Meniul e flexibil, iar clienții pot să aleagă produsele și gramajul.

Clienții care preferă să cumpere mâncarea gata pregătită pentru mesele de sărbători spun că vor economisească timp.

Alții vor să fie siguri că mâncarea va fi pe gustul lor. Așa că preferă să o pregătească acasă.

În multe restaurante, ultima zi în care se poate comanda mâncare la pachet pentru mesele de Paște este joi. Vineri și sâmbătă sunt dedicate exclusiv livrărilor.

Pe lângă marile restaurante care ofertă acest tip de servicii, mai sunt și gospodinele independente care vor să facă un mic ciubuc cu ocazia sărbătorilor. Stând de vorbă cu doamna Adriana, o bucătăreasă din Baia Mare, acesta ne-a spus: „Nu doar că am comenzi. Aș putea vinde acum cât aș găti timp de o lună. E mai simplu să cumpere decât să-și facă. Le pregătesc miei la cuptor, drob, platouri, salate, brânzeturi, tot ce-și poate dori un gurmand.”

Articole recente

Pilotul unui planor a murit, după ce aeronava s-a prăbușit

Tragedie în apropierea Aerodromului Ineu, din județul Bihor.

Un cățel care a căzut 200 de metri într-o prăpastie din Bucegi, recuperat de către salvamontişti

La finalul unei acţiuni care a durat aproape trei ore, salvamontiştii au scos câinele şi l-au predat stăpânilor.

Leorinţ a găzduit a şaptea ediţie a concursului naţional de călărie terapeutică pentru copiii cu dizabilităţi

Aacesta este singurul concurs naţional de călărie terapeutică pentru copiii cu dizabilităţi.

Tánczos Barna: Ar fi o mare onoare dacă Maiestatea Sa Regele Charles al III-lea ar sprijini Via Transilvanica 

Acesta a precizat că a avut ocazia, ca ambasador al Viei Transilvanica, să aducă în atenţia Maiestăţii Sale cel mai mare proiect naţional ce are ca scop promovarea diversităţii culturale, etnice, istorice şi naturale a Transilvaniei, Bucovinei, Olteniei şi Banatului montan.

Mai multe articole de același fel

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism cere soluţii imediate în faţa blocajelor de la ieşirea din ţară

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România sesizează situaţia alarmantă de la frontierele, unde turiştii şi călătorii se confruntă cu cozi de ore în şir, blocându-se în drumul lor spre destinaţii de vacanţă dar şi la revenirea în ţară, considerând că este inacceptabil ca în România anului 2023 să se perpetueze astfel de probleme.

Premiu pentru Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia, la Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” Galați

Teatrul de Păpuși „Prichindel” mai adaugă un premiu la palmares – Premiul pentru muzica din spectacolul „Ciobanul și Domnița”, care a fost compusă de Cári Tibor, obținut la ediția cu numărul 29 a Festivalului Internațional de Animație „Gulliver” Galați.