fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEAsociația Liga Studenților ”Pintea Viteazul” vine în ajutorul elevilor din Maramureș și...

Asociația Liga Studenților ”Pintea Viteazul” vine în ajutorul elevilor din Maramureș și județele din apropiere

Publicat în

spot_img
spot_img

            În această perioadă, Asociația Liga Studenților ”Pintea Viteazul”, vine în ajutorul elevilor din Maramureș și județele din apropiere.

Obiectivul general al acestui proiect este creșterea gradului de informare și susținerea elevilor atât din Maramureș, cât și din județele vecine, cu privire la oferta educațională din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare.

Acest proiect cuprinde două etape. Prima etapă vizează membrii LSPV, care prin intermediul diferitelor activități învață să își gestioneze emoțiile, să lucreze în echipă și, totodată, să acumuleze informații  și abilități de public speaking. A doua etapă constă în realizarea propriu-zisă a campaniei de informare prin care membrii LSPV vizitează liceele  unde prezintă oferta educațională a Centrul Universitar Nord din Baia Mare.

Lipsa de informare, presiunea și dezorientarea cu privire la alegerea unei specializări în care vor să-și dezvolte cariera profesională, pe care o simt majoritatea elevilor din ani terminali, ne-a motivat să ducem mai departe acest proiect și să venim în ajutorul acestora. Întâlnirile din acest an vor avea loc în format fizic.

            „Suntem încântați de faptul că anul acesta reușim să demarăm proiectul Nord Universitar în format onsite. După doi ani de pandemie în care am fost nevoiți să mutăm activitatea organizației în mediul online, inclusiv acest proiect de tradiție al LSPV, ne bucurăm că putem veni în ajutorul celor care sunt puțin confuzi în acest moment al vieții lor. Bineînțeles, nu pot să nu menționez implicarea și ambiția membrilor LSPV care au ales să se implice în acest proiect și să transmită mai departe lucrurile învățate pe parcursul lor în organizație. Îi felicit pe fiecare în parte și abia așteptăm să atragem noi studenți la una dintre  cele trei facultăți din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare.” – Lorena Ungurean, Secretar General al Ligii Studenților ”Pintea Viteazul”

,,Proiectul Nord Universitar este important atât pentru noi, membrii asociației, cât și pentru elevii din anii terminali care trec printr-o perioadă plină de încercări. În urma activităților de pregătire am reușit să identificăm detaliile și problemele cu care viitorii studenți se confruntă.

Ne bucurăm că în urma acestei experiențe am reușit să venim în atenția elevilor cu informații cât mai clare și mai concise. Prin acest proiect dorim să accentuăm faptul că mediul academic băimărean oferă un program de studiu de calitate și un mediu potrivit pentru dezvoltarea profesională și personală a unui elev.” – Adelina Muntean, Coordonator PR Nord Universitar.

Andrei Buda

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

”Dăm Click pe România” a inițiat înscrierile prin care școlile, liceele, grădinițele și asociațiile pot primi calculatoare

Dăm Click pe România este un proiect al asociației Ateliere Fără Frontiere prin care anual 4.000 de calculatoare recondiționate sunt donate către unitățile de învățământ care nu au echipamentele necesare de pe care elevii să poată învăța noțiune digitale de bază.

La Sibiu a fost semnat contractul de finanţare pentru construirea Campusului integrat pentru învăţământul dual

Proiectul a fost depus în urmă cu un an de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, în calitate de lider al parteneriatului, şi de Primăria Municipiului Sibiu, cea care a cumpărat şi a pus la dispoziţie terenul de 20.000 metri pătraţi, aflat pe Calea Dumbrăvii.