Marea Britanie şi India au încheiat un parteneriat ‘nou şi extins’ în materie de apărare şi securitate

Data:

Marea Britanie şi India au încheiat un parteneriat ‘nou şi extins’ în materie de apărare şi securitate, a declarat vineri, la New Delhi, prim-ministrul britanic Boris Johnson, într-o conferinţă de presă alături de omologul său indian Narendra Modi, informează AFP.

Noul parteneriat este un ‘angajament pe mai multe decenii’, a subliniat Boris Johnson, salutând relaţia care uneşte ‘una din cele mai vechi democraţii şi India, cu siguranţă cea mai mare democraţie’.

‘Ameninţările de coerciţie autocratică au crescut şi mai mult, este deci vital să aprofundăm cooperarea’, a continuat el.

Cele două ţări au un ‘interes comun în a menţine regiunea indo-pacifică deschisă şi liberă’, a mai afirmat Johnson.

India face parte, împreună cu SUA, Japonia şi Australia, din grupul ‘Quad’, considerat o apărare contra ascensiunii tot mai pronunţate a Chinei.

India are însă şi o istorie îndelungată de cooperare cu Moscova, cel mai mare furnizor militar al său, şi a refuzat să condamne deschis invazia rusă în Ucraina.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice

"Trei rachete balistice cu rază scurtă de acţiune au fost lansate de la Sunan, la nord de Phenian, în jurul orei 18:29 (09:29 GMT)", a declarat pentru France Presse şeful Statului major interarme sud-coreean, precizând că rachetele au fost lansate în direcţia Mării de est, cunoscută şi ca Marea Japoniei.

Spania și Marocul redeschid frontierele după 25 de luni

Acordul "definitiv" va fi pus în practică "în zilele următoare", a precizat oficialul la o reuniune la Marrakech a coaliţiei împotriva grupului jihadist Statul Islamic.

Forţele armate israeliene (IDF) au anunţat marţi că au lansat unul din cele mai ample exerciţii din ultimele decenii

Forţele armate israeliene (IDF) au anunţat marţi că au lansat unul din cele mai ample exerciţii din ultimele decenii, ce combină capabilităţi multi-arme şi multi-dimensionale, transmite dpa.