Slujba Învierii va fi oficiată la biserica de lemn din Parcul Primăverii din Muzeul Satului Bănăţean

Data:

Slujba Învierii va fi oficiată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la biserica de lemn din Parcul Primăverii organizat de administraţia judeţeană în perioada pascală la Muzeul Satului Bănăţean.

Cei care doresc să participe la slujbă sunt invitaţi de organizatori să vină de la ora 23,00, cu o oră mai devreme de începerea ceremonialului religios.

În cadrul Muzeului Satului Bănăţean poate fi vizitată expoziţia “Icoane pe sticlă din Banat”, vernisată în Joia Mare şi care rămâne deschisă până în a doua zi de Paşti.

“În definirea concepţiei româneşti, dincolo de funcţia sa religioasă, icoana încifrează funcţii magice, ritualice şi decorative. Vă propunem să vizitaţi o expoziţie de icoane pe sticlă bănăţene din patrimoniul Muzeului Satului Bănăţean, mai puţin cunoscute în rândul publicului şi chiar al iconarilor de astăzi. Evenimentul aduce un elogiu artei sacre ţărăneşti, oferind o imagine cuprinzătoare a profunzimii trăirilor lăuntrice ale ţăranului din această zonă, prin transpunerea lor în icoana pe sticlă”, a precizat muzeograful Marius Matei.

Una dintre cele mai valoroase voci ale muzicii populare din România, Grigore Leşe, va răsuna pe scena principală a Muzeului Satului Bănăţean, vineri seara.

Până marţi, cei care trec pragul muzeului din Timişoara mai pot vizita Casa sârbă, Casa ucraineană de la Repedea, Primăria de la Sărăzani, Casa Naţională de la Babşa (expoziţie de icoane de la Mitropolie), Gospodăria slovacă de la Nădlac, Gospodăria de la Jebel (ateliere demonstrative de sculptat în lemn, meşteri populari), Casa germană de la Biled sau Gospodăria maghiară de la Babşa.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.