fbpx
20.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALNumărul de accidente grave înregistrate în primele trei zile ale minivacanţei de...

Numărul de accidente grave înregistrate în primele trei zile ale minivacanţei de Paşte a fost cu circa 57% mai scăzut faţă de perioada similară a anului trecut

Publicat în

spot_img
spot_img

Numărul de accidente grave înregistrate în primele trei zile ale minivacanţei de Paşate a fost cu circa 57% mai scăzut faţă de perioada similară a anului trecut, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fministeruldeinterne%2Fvideos%2F559057428845329%2F&show_text=0&width=560


„Pentru a asigura fluenţa traficului şi pentru a preveni accidentele grave, a fost suplimentat numărul de poliţişti rutieri care acţionează pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi. Elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie vor monitoriza traficul din aer, echipajele de la sol fiind informate în timp util despre locurile unde sunt probleme şi unde este nevoie de intervenţie rapidă. Pentru a descuraja conducătorii auto să depăşească viteza legală, poliţiştii vor acţiona cu aproximativ 370 de aparate radar. Dispozitivul rutier mobilizat astăzi este similar celui din ultimele zile, când numărul de accidente grave a scăzut cu peste 57%, faţă de sărbătorile pascale de anul trecut”, a precizat oficialul MAI.

Conform sursei citate, începând de vineri, 22 aprilie, aproximativ 25.000 de angajaţi ai MAI au fost mobilizaţi zilnic la nivel naţional, pentru a asigura climatul de ordine publică şi intervenţii în situaţii de urgenţă. Totodată, în noaptea de Înviere nu au fost înregistrate evenimente de ordine publică de o gravitate deosebită, a subliniat reprezentantul MAI.

„Din punct de vedere al numărului de participanţi, cele mai importante manifestări religioase au avut loc la lăcaşuri de cult din Bucureşti, Galaţi, Neamţ şi Suceava, unde au fost prezente între 6.000 şi 9.000 de persoane. În noaptea de Înviere, numărul total de credincioşi care au mers la lăcaşurile de cult, a depăşit 1,5 milioane. Datorită măsurilor luate şi a profesionalismului efectivelor implicate, nu au fost înregistrate evenimente de ordine publică de o gravitate deosebită (…)”, a precizat Monica Dajbog.

Ea a mai subliniat că angajaţii MAI rămân la datorie şi în cursul zilei de luni.

Totodată, elicopterele MAI au executat, în ultimele trei zile, 53 de misiuni la nivel naţional, 48 dintre acestea fiind dedicate salvării unor persoane aflate în dificultate, a anunţat luni, Eugen Fricosu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv) al MAI.

„Cu ocazia sărbătorilor de Paşte, aeronavele MAI au executat 53 de misiuni pe întreg nivel naţional. Dintre acestea, 48 au fost misiuni SMURD, prin care au fost salvate 44 de persoane aflate în dificultate”, a subliniat reprezentantul IGAv.

Conform acestuia, un elicopter a desfăşurat trei misiuni de monitorizare a frontierei de stat, timp de opt ore.

„Misiunile au fost desfăşurate în sprijinul Poliţiei de Frontieră, în zona judeţului Suceava. De asemenea, alături de poliţiştii rutierişti au fost efectuate două misiuni de monitorizare a traficului rutier, pe A1, A2, DN1, Centura Municipiului Bucureşti şi principalele ieşiri din Capital”, a mai precizat reprezentantul IGAv.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a transmis mulţumiri angajaţilor MAI pentru modul în care şi-au îndeplinit misiunile, dar şi cetăţenilor, care „au fost parteneri în eforturile de a asigura o minivacanţă fără probleme, respectând legile şi normele de convieţuire socială”, a mai menţionat purtătorul de cuvânt Monica Dajbog.

Articole recente

Tánczos Barna: Ar fi o mare onoare dacă Maiestatea Sa Regele Charles al III-lea ar sprijini Via Transilvanica 

Acesta a precizat că a avut ocazia, ca ambasador al Viei Transilvanica, să aducă în atenţia Maiestăţii Sale cel mai mare proiect naţional ce are ca scop promovarea diversităţii culturale, etnice, istorice şi naturale a Transilvaniei, Bucovinei, Olteniei şi Banatului montan.

Tradiţii şi obiceiuri de Rusalii, una dintre cele mai vechi sărbători creştine

În Ardeal există obiceiul cunoscut ca “udatul nevestelor”, când femeile sunt stropite cu apă pentru a fi sănătoase şi frumoase tot restul anului.

Pünkösd után

Minden megváltozik az elsô Pünkösd után. Különleges lehetôségek birtokosaivá válnak, akik a Szentlélek kiáradása alá kerülnek. Sajnos, az Egyház népe nem mindig él az alkalommal.

Un pacient a căzut de la etajul trei al Spitalului Municipal Sibiu

Bărbatul era internat la Neurochirurgie

Mai multe articole de același fel

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism cere soluţii imediate în faţa blocajelor de la ieşirea din ţară

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România sesizează situaţia alarmantă de la frontierele, unde turiştii şi călătorii se confruntă cu cozi de ore în şir, blocându-se în drumul lor spre destinaţii de vacanţă dar şi la revenirea în ţară, considerând că este inacceptabil ca în România anului 2023 să se perpetueze astfel de probleme.

Premiu pentru Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia, la Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” Galați

Teatrul de Păpuși „Prichindel” mai adaugă un premiu la palmares – Premiul pentru muzica din spectacolul „Ciobanul și Domnița”, care a fost compusă de Cári Tibor, obținut la ediția cu numărul 29 a Festivalului Internațional de Animație „Gulliver” Galați.