Prezenţa unor urşi a fost semnalată, în ultimele zile, în cinci localităţi din judeţul Harghita

Data:

Prezenţa unor urşi a fost semnalată, în ultimele zile, în cinci localităţi din judeţul Harghita, unul dintre aceştia atacând şi o vacă, a anunţat, marţi, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ).

Urşii au fost observaţi în localităţile Bălan, Fitod, Ciuboteni, Hodoşa şi Liban.

“În data de 26.04.2022, (…) în localitatea Liban (…) a fost semnalat faptul că un urs a atacat o vacă. La faţa locului s-a deplasat un echipaj format din doi jandarmi din cadrul Detaşamentului 4 Jandarmi Gheorgheni, însă până la sosirea echipajului, ursul dispăruse. Din păcate, animalul atacat a trebuit sacrificat”, se menţionează într-un comunicat al IJJ Harghita.

Totodată, un urs a fost semnalat de către un cetăţean în localitatea Bălan, pe 22 aprilie. La faţa locului au intervenit poliţiştii, care au găsit o scândură smulsă de la un garaj, însă animalul nu mai era acolo.

Pe 23 aprilie, un alt apel semnala prezenţa unui urs la intrarea în localitatea Fitod, dar sesizarea nu a fost confirmată de jandarmii care au intervenit la faţa locului. În aceeaşi zi, un alt cetăţean anunţa la 112 că un urs a fost observat în localitatea Ciuboteni.

O ursoaică cu pui a fost văzută ulterior în localitatea Hodoşa, însă până la sosirea forţelor de ordine a părăsit zona.

Conform aceleiaşi surse, de la începutul anului au fost înregistrate peste 50 de apeluri prin care era semnalată prezenţa urşilor în apropierea zonelor locuite. Cetăţenilor li se recomandă ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Restricții de circulație pe autostrada A1 Sibiu-Sebeș-Deva

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, astăzi, 18 mai 2022, în funcție de condițiile meteorologice, se execută lucrări de reparații pe autostrada A1 Sibiu-Deva și pe DN7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu – Valea Oltului.

Reacția lui Ion Țiriac după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc

”Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.