Suma uriașă care s-a strâns pentru ucraineni în urma partidei dintre Borussia Dortmund și Dinamo Kiev

Data:

Meciul pentru pace dintre Borussia Dortmund şi Dinamo Kiev, încheiat, marţi seara, la Dortmund, cu victoria echipei antrenate de Mircea Lucescu, scor 3-2, a strâns peste 400.000 de euro în folosul Ucrainei, transmite DPA.

Circa 35.000 de spectatori au asistat la partidă, iar toate încasările vor fi donate pentru ajutorarea cetăţenilor ucraineni afectaţi de războiul din ţara lor.

“Este vorba de a transmite un semnal, un semn de solidaritate cu Ucraina, câştigând nişte bani pentru a face o acţiune umanitară. De asemenea, este şi un semn de a ne pronunţa împotriva acestui război josnic”, a declarat directorul clubului Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke, pentru canalul ZDF.

Fostul campion mondial de box Vladimir Kliciko, fratele primarului Kievului, Vitali Kliciko, a mulţumit clubului din Dortmund şi suporterilor săi, într-un mesaj video difuzat înaintea loviturii de start.

“Arătaţi că nu am fost uitaţi. Arătaţi că Vladimir Putin nu va câştiga acest război”, a afirmat Kliciko.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Rusia a lansat bombe cu fosfor ca răspuns la victoria Ucrainei la Eurovision

Rusia a lansat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, au anunţat duminică surse ucrainene, după victoria Ucrainei la Eurovision.

Ministerul rus de Externe: Rusia nu va folosi arme nucleare în Ucraina

Alexei Zaitsev, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat reporterilor că Rusia nu va folosit armele nucleare în cadrul aşa-numitei ”operaţiuni militare speciale” în Ucraina, un risc pe care oficialii occidentali l-au discutat public în repetate rânduri.