CM Rugby: România s-a calificat la turneul final după ce Spania a fost descalificată

Data:

Echipa națională de rugby a României a obţinut calificarea directă la Cupa Mondială 2023 din Franţa după ce Spania a fost descalificată, au anunţat joi federaţia spaniolă de profil şi World Rugby.

Decizia a fost luată după ce Spania a folosit un jucător ineligibil în două meciuri din cadrul Rugby Europe Championship 2021-2022.

Este a doua ediție consecutivă a Cupei Mondiale la care Spania își pierde locul, motivul fiind același.

Ibericii mai au la dispoziție 14 zile pentru a face apel la decizie.

Reacția Federației Române de Rugby: „S-a făcut dreptate”

Federația Română de Rugby a luat act de comunicatul oficial al World Rugby referitor la sancțiunile primite de Spania drept consecință a folosirii unui jucător ce nu îndeplinea condițiile de eligibilitate (sportivul sud-african Gavin van den Berg). Aceste sancțiuni au fost impuse ca urmare a deciziei unei Comisiii Independente numite de forul mondial.

“Momentan nu dorim să facem foarte multe comentarii referitor la decizia Comisiei Independente anunțată astăzi de World Rugby. În acest moment putem spune că România este calificată direct la Cupă Mondială din Franța 2023. Salutăm decizia Comisiei Independente și putem spune că s-a făcut dreptate. Până la noi vești vom coopera cu toate părțile implicate. Vom reveni cu amănunte către fani și către media în cel mai scurt timp”, a declarat Alin Petrache.

În timp ce România avansează automat în locul Spaniei, Portugalia își poate asigura acum locul prin intermediul turneului final de calificare (va avea loc în luna noiembrie).

„Ștejarii” au jucat ultima dată la Cupa Mondială în 2015, în timp ce singura participare a Portugaliei la acest turneu a avut loc în 2007.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.

CFR Cluj, campioana României!

CFR Cluj - Universitatea Craiova 2-1, în penultima etapă a play-off-ului Ligii 1. Elevii lui Dan Petrescu au devenit matematic campioni, înainte de ultima rundă, când o întâlnesc la Buzău pe FCSB.

Un tânăr de 17 ani a încercat să se sinucidă cu arma de vânătoare a tatălui său

Din primele informații, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 17 ani, din Rodna, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi încercat să se sinucidă folosind arma de vanatoare deținută legal la locuință de către tatăl său.