fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUCopil de 2 ani şi 9 luni, găsit în albia râului Cibin...

Copil de 2 ani şi 9 luni, găsit în albia râului Cibin în stop cardio-respirator şi hipotermie severă

Publicat în

spot_img
spot_img

Un copil de 2 ani şi 9 luni a fost găsit în albia râului Cibin, în apropierea staţiei de epurare de la Tălmaciu, judeţul Sibiu, după ce tatăl său a sesizat autorităţile că micuţul plecase de acasă, fără a reveni. Băiatul a fost găsit în stop cardio-respirator şi în hipotermie severă şi a fost transportat la spital, dar manevrele de resuscitare nu au avut rezultat, fiind declarat decesul. Poliţiştii au deschis o anchetă.

Poliţia Judeţeană Sibiu a transmis, joi, că un bărbat din Tălmaciu a sesizat, miercuri seară, că fiul său în vârstă de 2 ani şi 9 luni a plecat de acasă, în jurul orei 18:50, fără a mai reveni.

Astfel, s-au constituit în regim urgent echipe de cercetare, formate din patrule de poliţie, pompieri voluntari din Tălmaciu şi membri ai familiei. În jurul orei 22:00, un bărbat a găsit copilul în albia râului Cibin, la aproximativ 3 kilometri de locuinţă.

„Aseară în jurul orelor 22:05, în urma unui apel venit la 112, SAJ Sibiu a deplasat de urgenţă două echipaje medicalizate, unul de la Tălmaciu (tip B) şi unul de la Sibiu (cu medic) pentru un copil găsit înecat în zona localităţii Tălmaciu, la staţia de epurare a apei. Echipajele sosite la faţa locului au găsit un băiat de 2 ani şi 9 luni aflat în stop cardio-respirator şi cu hipotermie severă. S-au iniţiat manevrele de resuscitare la faţa locului, apoi, continuându-se resuscitarea, a fost transportat la CPU Luther Sibiu. Copilul a fost predat colegilor de la spital, aceştia continuând resuscitarea. Din păcate, cu toate eforturile salvatorilor copilul a fost declarat decedat”, au precizat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

În continuare, poliţiştii fac verificări în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor în care s-a produs incidentul, urmând a fi dispuse măsuri în consecinţă.

Articole recente

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, discuţii la Munchen despre continuarea proiectelor finanţate de către Bavaria în țara noastră

Ovidiu Ganț a precizat că proiectele vizează atât minoritatea germană, cât şi copiii şi tinerii cu nevoi speciale, respectiv bolnavii de diabet şi hemofilie.  

Tánczos Barna, după înscrierea lipiţanilor în patrimoniul UNESCO: Este pentru prima dată când o rasă de cai şi tradiţiile de creştere a acestui animal...

În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prelevare de organe la Arad | Un pacient aflat în moarte cerebrală salvează vieți în România și în Croaţia

Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva  viaţa unui pacient din Croaţia. 

Corifeii Marii Uniri, uitați de organizatori de 1 Decembrie | Nicio floare depusă la busturile lor

Busturile unioniştilor şi ale altor personalităţi marcante care au avut legătură cu actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 aflate în preajma Sălii Unirii din Alba Iulia au fost omise de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire, precum şi de asociaţiile patriotice, astfel încât nicio floare nu a fost depusă la soclul acestora.

Mai multe articole de același fel

Sibiu Jazz Competition 2022, o muzică veșnic tânără

Comunitatea internațională de jazz își îndreaptă ochii spre Sibiu în perioada 02 - 03 decembrie, când artiști tineri extrem de înzestrați își vor da măsura propriei valori pe scena Sălii Thalia la Filarmonica de Stat, în cadrul celui mai important concurs de jazz și muzică improvizată din România, încă din 1979.

Se deschide sezonul de schi la Păltiniș

Potrivit unui comunicat de presă al celor de la Arena Platoş, în prezent stratul de zăpadă naturală măsoară doar şapte centimetri, iar afacerea se bazează deocamdată pe zăpada artificială produsă de tunuri.