fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘDoi tigri albi bengalezi, în premieră la Grădina Zoologică din Târgu Mureş

Doi tigri albi bengalezi, în premieră la Grădina Zoologică din Târgu Mureş

Publicat în

spot_img
spot_img

Grădina Zoologică din Târgu Mureş a prezentat, vineri, în premieră, doi tigri albi bengalezi , Indira şi Adelina, care au fost aduşi în urma unui parteneriat cu o grădină zoologică din Ungaria.

Primarul din Târgu Mureş, Soos Zoltan, a declarat, într-o conferinţă de presă, că este pentru prima dată când Grădina Zoologică are tigri albi bengalezi şi că, alături de aceştia, au mai fost aduşi mai mulţi pelicani şi doi papagali Ara, aceştia din urmă fiind donaţi de o persoană fizică.

„Este vorba de 6 pelicani recent aduşi, respectiv doi tigri albi bengalezi, care sunt o noutate pentru Târgu Mureş, nu au mai fost în colecţia grădinii zoologice. Animalele momentan sunt în carantină şi sperăm că, în timp foarte scurt, vor putea fi introduse în circuit, vizitatorii să poată vedea aceste specii noi”, a afirmat primarul.

Directorul Grădinii Zoologice Târgu Mureş, Szánthó János, şi-a exprimat speranţa că puii de tigru bengalez îşi vor înfrânge teama ca să iasă din adăpost până la data de 1 mai, atunci când se va da startul oficial al unui noi sezon de vizitare.

„Sperăm că, de la 1 mai, tigrii să iasă în amplasamentul exterior, noi nu îi forţăm, dacă ei singuri vor să iasă afară după ce uşa va fi deschisă, vor fi afară, dacă nu, vor fi în interior până când vor avea curajul să iasă. Aceasta este o procedură standard în lumea grădinilor zoologice, să nu forţăm animalul”, a precizat Szánthó János.

El a mai menţionat schimbul de animale este o practică frecventă în lumea grădinilor zoologice din lume şi că inclusiv Grădina Zoologică de la Târgu Mureş a trimis animale şi în alte state, anul acesta contribuind cu trei maimuţe.

Articole recente

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, discuţii la Munchen despre continuarea proiectelor finanţate de către Bavaria în țara noastră

Ovidiu Ganț a precizat că proiectele vizează atât minoritatea germană, cât şi copiii şi tinerii cu nevoi speciale, respectiv bolnavii de diabet şi hemofilie.  

Tánczos Barna, după înscrierea lipiţanilor în patrimoniul UNESCO: Este pentru prima dată când o rasă de cai şi tradiţiile de creştere a acestui animal...

În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prelevare de organe la Arad | Un pacient aflat în moarte cerebrală salvează vieți în România și în Croaţia

Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva  viaţa unui pacient din Croaţia. 

Corifeii Marii Uniri, uitați de organizatori de 1 Decembrie | Nicio floare depusă la busturile lor

Busturile unioniştilor şi ale altor personalităţi marcante care au avut legătură cu actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 aflate în preajma Sălii Unirii din Alba Iulia au fost omise de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire, precum şi de asociaţiile patriotice, astfel încât nicio floare nu a fost depusă la soclul acestora.

Mai multe articole de același fel

Târgu Mureş şi Sfântu Gheorghe, împreună pe harta festivalurilor din Europa

Două festivaluri din inima Transilvaniei, Vibe din Târgu Mureş şi Sepsi Tabako din Sfântu Gheorghe, se ajută reciproc să se dezvolte, iar munca lor comună dă roade şi la nivel european.