Studenți din 10 țări vor recita poezii în cadrul unui eveniment dedicat lui Lucian Blaga

Data:

În prima săptămână a lunii mai, studenți din 10 țări participă la un eveniment poetic în limbi străine, închinat patronului spiritual al Bibliotecii Județene ”Lucian Blaga” Alba.

Joi, 5 mai 2022, la ora 17.00, pe pagina de Facebook a bibliotecii, veți putea urmări un moment cultural susținut în sistem hibrid, atât fizic, cât și online, de către studenți străini originari din peste 10 țări, participanți în cadrul programului „Anul Pregătitor de Limba Română pentru Cetățeni Străini” de la Academia de Studii Economice din București.

Evenimentul va fi moderat de lector univ. dr. Silviu Mihăilă, de la Academia de Studii Economice București, coordonatorul studenților implicați în activitate, și de prof. Daniela Floroian.

Invitați speciali în cadrul evenimentului sunt prof. Mihai Octavian Groza, de la Liceul German Sebeș, și Ziani Khaled, poet și farmacist rezident din Algeria.

Vor recita din Lucian Blaga, în limbile: română, engleză, franceză, spaniolă, germană, greacă, ucraineană, arabă și bulgară, studenți din Ucraina, Albania, Grecia, Kuweit, Liban, Iran, Mexic, Tanzania, Iordania, Bulgaria.

În plus, în fiecare zi, de luni până duminică, la ora 13.00, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba vor fi disponibile și înregistrările unor momentele lirice din opera poetului Lucian Blaga, fiecare student recitând în limba maternă și în limba română.

Activitățile organizate în parteneriat cu Academia de Studii Economice București și Liceul German Sebeș.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Biblioteca Batthyaneum, inclusă în premieră în programul Noaptea Muzeelor de la Alba Iulia

Mii de persoane au vizitat în Noaptea Muzeelor, la Alba Iulia, Sala Unirii şi clădirea Babilon, Principia şi Biblioteca Batthyaneum, inclusă în premieră în cadrul acestui eveniment organizat în Alba din 2010.

24 de lucrări ale artistului Aurel Sârbu, vernisate în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș

Expoziția reunește lucrări reprezentative pentru activitatea de peste 30 de ani a pictorului, a căror tematică a fost inspirată de poezia și filosofia lui Lucian Blaga, precum și de lumea satului românesc. 

Cod galben de inundaţii pe Arieş şi Iara

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă pe cursurile de apă Arieş şi Iara, în următoarele ore.