Lucrările la terminalul cargo de pe Aeroportul Oradea au început, motiv pentru care traficul aerian se închide pentru următoarele două săptămâni, în perioada 2-15 mai. În primă fază, se vor construi căi de rulare care fac legătura dintre platforma de staționare a avioanelor și pista aeroportului. Ce trebuie să știe pasagerii care și-au cumpărat deja biletele de călătorie.
Trafic aerian închis pe Aeroportul Oradea
Au început lucrările la terminalul cargo al Aeroportului Oradea. Muncitorii vor realiza căi de rulare care fac legătura dintre platforma de staționare a aeronavelor și pista aeroportului, potrivit Consiliului Județean Bihor. Din acest motiv, traficul aerian va fi închis timp de două săptămâni, în perioada 2-15 mai. Pasagerii cu bilete de călătorie achiziționate primesc, din partea operatorilor aerieni, opțiuni de recrutare.
„Săpăturile pentru fundațiile căii de racordare la o distanță mai mică de 50 de metri de pistă impun oprirea zborurilor. De la jumătatea lunii mai, după ce lucrările se vor îndepărta de pistă, zborurile vor fi reluate. Terminalul cargo va fi o facilitate ce va poziționa Oradea, alături de infrastructura rutieră și feroviară ce se va dezvolta în anii următori, ca un hub logistic important în vestul țării noastre”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.
Terminalul cargo de la Aeroportul Oradea va avea o capacitate de procesare simultană a patru avioane de categorie C, din familia Airbus 320 sau Boeing 737, dar și, la nevoie, a aeronavelor de categorie superioară.
Proiectul va avea o suprafață totală de 67.776 de metri pătrați. Terminalul cargo va fi compus din trei clădiri independente și infrastructură aeroportuară (calea de rulare, platforma de acces, rulare și parcare a avioanelor).
Investiție de peste 32 de milioane de euro
Dezvoltatorul terminalului cargo de pe Aerportul Oradea este compania CTPark IOTA SRL, care va investi peste 32 de milioane de euro, în următorii doi ani, pentru materializarea proiectului. Suma de 25,7 milioane de euro este alocată clădirilor (depozite și hangare), iar pentru calea de rulare, platforma de acces, rulare și garare a aeronavelor, acces auto, sunt prevăzuți 6,4 milioane de euro, scrie presa bihoreană.