Mai multe exerciţii multinaţionale ale Forţelor pentru Operaţii Speciale se vor desfăşura în România și alte 21 de state

Data:

Mai multe exerciţii multinaţionale ale Forţelor pentru Operaţii Speciale se vor desfăşura în România, până pe 13 mai, a anunţat luni, printr-un comunicat de presă, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, exerciţiile vor avea loc în facilităţi de instruire ale Armatei României şi în zone din vecinătatea localităţilor Târgu Mureş, Sângiorgiu de Mureş, Reghin, Lunca de Sus, Jigodin, Comăneşti, Mangalia, Mihail Kogălniceanu şi Cincu.

“Exerciţiul Trojan Footprint 22 este planificat şi coordonat de Comandamentul Statelor Unite pentru Operaţii Speciale în Europa (SOCEUR) şi va oferi unităţilor implicate ocazia de a testa şi demonstra tactici, tehnici şi proceduri de tip ‘multi-domain’ ce implică seturi de competenţe profesionale caracteristice militarilor din Forţele pentru Operaţii Speciale terestre, aeriene şi navale”, se arată în comunicat.

Trojan Footprint 22 se desfăşoară simultan în Bulgaria, Croaţia, Estonia, Georgia, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Muntenegru, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria şi România.

MApN precizează că exerciţiul Junction Strike 22 este cel mai important exerciţiu multinaţional şi inter-instituţional, organizat şi desfăşurat anual de Comandamentul Forţelor pentru Operaţii Speciale (CFOS) din Armata României, având ca scop testarea nivelului de pregătire atins de personalul de conducere şi de execuţie din structurile de Forţe pentru Operaţii Speciale aflate în subordinea CFOS.

Astfel, timp de două săptămâni, peste 700 de militari români, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice terestre, aeriene şi navale, împreună cu circa 100 de militari străini din ţări aliate sau partenere, precum Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Ungaria, se vor antrena pe baza unui scenariu fictiv, dar adaptat posibilelor ameninţări operaţionale, în cadrul unor structuri de nivel operativ şi tactic, în format multinaţional şi interinstituţional.

“Exerciţiile urmăresc, de asemenea, dezvoltarea interoperabilităţii în rândul structurilor participante, prin planificarea şi executarea de misiuni şi operaţii întrunite specifice, armonizarea procedurilor de lucru în mediul multinaţional, toate acestea având ca finalitate creşterea securităţii regionale, în special în zona Mării Negre”, se mai menţionează în comunicatul MApN.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reacția lui Ion Țiriac după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc

”Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.