Ovidiu Spinean: Endava dezvoltă piața IT din Târgu-Mureș

Data:

Compania britanică de software Endava activează pe piața de IT din Târgu-Mureș încă din 2017, ca urmare a fuziunii cu ISDC, o altă organizație de profil. Fiind una dintre cele mai mari companii de software de pe piața locală și în topul celor mai doriți angajatori, Endava este într-un proces continuu de creștere, trend pe care își propune să îl mențină ascendent și în următorii ani.

Începând cu 1 noiembrie 2021, Ovidiu Spinean a preluat rolul de Delivery Unit Manager pentru Endava Târgu-Mureș, el având o carieră de peste 10 ani în cadrul organizației. Ovidiu ne vorbește despre actualele provocări ale pieței de IT, dar și despre felul în care Endava reușește să răspundă acestor provocări și să își continue dezvoltarea ambițioasă.

Cum arată piața de IT din Târgu-Mureș în 2022? Cum a evoluat aceasta în ultimii ani?

Ovidiu: Comparând momentul actual cu cel al intrării noastre pe piața din Târgu-Mureș, observăm o evoluție pozitivă în ceea ce privește interesul local și dezvoltarea resurselor din acest sector. În prezent, avem o comunitate de peste 1500 de profesioniști în domeniul IT în Târgu-Mureș și aproximativ 3000 în regiune, ce activează în numeroase start-up-uri, multinaționale sau ca freelanceri. Deși inițial Endava a dispus de o echipă restrânsă la nivel local, începând din 2019 focusul nostru a devenit creșterea acestui Delivery Unit. Astfel, în ultimii 2 ani, echipa din Târgu-Mureș și-a dublat numărul, în ciuda provocărilor deosebite cu care ne-am confruntat cu toții în această perioadă. Ne mândrim de asemenea și cu acei colegi care, în urma fuziunii, au rezonat cu valorile noastre și au ales să rămână alături de noi pe termen lung, având acum chiar și peste 10 ani vechime.

Care au fost provocările venite odată cu preluarea funcției de DU Manager?

Ovidiu: Pe plan extern, ne confruntăm cu o creștere a interesului specialiștilor față de freelancing. Aceste oportunități, deși tentante la prima vedere, vin și cu provocări pe care un salariat nu le întâmpină. Siguranța unui venit lunar constant, asigurarea medicală, diverse beneficii și bonusuri ce se adaugă venitului net, suportul și îndrumarea colegilor și a mentorilor, oportunitățile de dezvoltare profesională sau lipsa birocrației și a riscurilor fiscale aferente serviciilor de freelancing sunt doar câteva dintre avantajele garantate unui angajat Endava. Concurăm cu o piață ce le oferă oamenilor un job atractiv, însă nu neapărat și o carieră pe termen lung și o comunitate care să îi susțină în dezvoltarea profesională tehnică și non-tehnică.

Pe plan intern, ultimii 2 ani au reprezentat o provocare nu doar pentru noi, ci și pentru colegii de breaslă din alte companii, în ceea ce privește menținerea și dezvoltarea interacțiunilor interne. Suntem însă nerăbdători să continuăm tradiția activităților Endava (evenimente interne, petreceri tematice, Tech Flow, Connect IT).

Care sunt principalele realizări ale Endava Târgu-Mureș din ultimii 2 ani?

Ovidiu: În primul rând, fiind o multinațională activă în 23 de țări și având clienți din diverse arii de activitate, am putut oferi colegilor noștri stabilitatea de care au avut nevoie în această perioadă incertă. Vechimea și poziția noastră pe piață ne-au protejat de riscul de a reduce personalul sau de a scădea veniturile sau orele lucrate. Din contră, echipa din Târgu-Mureș s-a dublat în acești 2 ani, iar la nivel global, am depășit pragul de 10.000 de angajați. De asemenea, la nivelul Delivery Unit-ului din Târgu-Mureș am extins aria de recrutare, iar recent le-am urat bun venit în echipă primilor colegi din Sighișoara și Miercurea Ciuc. Mai mult, continuăm să investim în comunitatea locală de IT prin organizarea de internship-uri și programe de învățare, dar și prin consolidarea parteneriatelor cu universitățile cu profil tehnic.

Care sunt beneficiile pe care le are un angajat Endava?

Ovidiu: Printre cele mai apreciate beneficii se numără abonamentul extensiv de servicii medicale la Regina Maria pentru colegi și o rudă a acestora, dar și ceea ce noi numim “replacement days” – un program prin care angajații beneficiază de o zi liberă în timpul săptămânii, în situația în care o sărbătoare națională are loc într-o zi de weekend. Pe lângă asta, pentru fiecare an petrecut în Endava, colegii noștri primesc o zi de concediu în plus, până în limita a 25 zile de concediu pe an. În pachetul de beneficii mai este inclus și un plan prin care angajații pot accesa share-uri Endava la un preț promoțional.

De asemenea, ca parte a planului de creștere a biroului din Târgu-Mureș, investim în dezvoltarea profesională a angajaților atât la nivel tehnic, cât și non-tehnic, și în consolidarea structurii de leadership local. Toți colegii beneficiază de un Career Coach alături de care își stabilesc obiective profesionale și un plan pentru atingerea lor. Așadar, se creează numeroase oportunități pentru colegii cu experiență și care își doresc o dezvoltare a carierei, atât pe plan tehnic, cât și de management.

Care sunt planurile de viitor ale Delivery Unit-ului din Târgu-Mureș?

Ovidiu: Focusul principal este, desigur, creșterea susținută a Delivery Unit-ului, consolidând astfel și imaginea noastră de angajator de top la nivel local. Acest lucru include și o serie de investiții în piața locală de IT, evenimente locale dedicate comunității IT, programe de reorientare profesională în zona de Testing și nu numai. Rulăm frecvent programe de internship, iar cei ce doresc să fie la curent cu cele mai noi oportunități o pot face accesând pagina noastră de cariere (careers.endava.com). În plus, fiindcă Endava a adoptat permanent un mod de lucru hybrid, aceste roluri sunt acum deschise inclusiv celor aflați în toate orașele din județele Mureș și Harghita.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Fondurile strânse la Tombola Festivalului “Maris Fest” vor fi donate pentru construirea primului Centru de recuperare medicală a militarilor

Fondurile strânse la Tombola Festivalului "Maris Fest" care va avea loc la Târgu Mureş, în perioada 19-21 august, vor fi donate pentru construirea primului Centru de recuperare medicală a militarilor din România, de la Mănăstirea Dealu de lângă Târgovişte, patronat de Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi "Sf. Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir".