Captură de droguri după un control în gara din Braşov

Data:

În urma unei percheziţii corporale efectuate asupra a doi tineri, poliţiştii braşoveni au trecut la percheziţii domiciliare şi au ridicat un kilogram şi jumătate de cannabis

Un kilogram şi jumătate de cannabis au ridicat poliţiştii braşoveni, după ce au controlat doi tineri în gară şi au efectuat percheziţii domiciliare la persoane bănuite de traficarea acestei plante halucinogene. În 28 aprilie 2022, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Braşov, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în judeţul Braşov, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi de mare risc. „La data de 28 aprilie 2022, în urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Braşov, au fost identificaţi doi tineri, în vârstă de 18 şi 20 ani, în interiorul unei gări, iar în urma efectuării controlului corporal al acestora, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 100 de grame de cannabis şi 51 de comprimate cu substanţe psihoactive, precum şi 2.650 de lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, agent principal Nadia Olaru. Ulterior, poliţiştii au efectuat 5 percheziţii domiciliare în Braşov şi Săcele, la domiciliile persoanelor bănuite de săvârşirea faptelor, atât a celor două persoane anterior menţionate, cât şi a altor patru persoane. „În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea indisponibilizării, 1,5 kg de cannabis, precum şi alte tipuri de droguri (ketamină, cocaină, MDMA şi substanţe cu efect psihoactiv).

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Braşov, au fost conduse, în vederea audierii, 6 persoane, cu vârste cuprinse între 18 ani şi 23 ani, faţă de acestea fiind dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore”, a mai arătat Nadia Olaru. Cele 6 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore. Ulterior, faţă de 4 dintre acestea a fost luată măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, iar pentru 2 dintre acestea a fost dispusă măsura controlului judiciar. Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Comentează și tu acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Două concursuri de scrabble, în această săptămână, la Brașov

Federația Română de Scrabble (FRSc), în colaborare cu C.S. Atlantis Brașov, organizează, în perioada 11 – 15 mai 2022, Campionatul Național de Scrabble Perechi și Campionatul Național Individual de Scrabble (CNIS) 2022, etapa I. Concursurile se vor desfășura la Complex hotelier Monterai, str. Poiana Soarelui nr. 2 din Poiana Brașov.

Aeroportul Braşov-Ghimbav va fi primul independent energetic din România

Aeroportul Braşov-Ghimbav va fi primul independent energetic din România, un deschizător de drumuri şi un exemplu în ce priveşte soluţiile pentru marea provocare cu care se confruntă, în prezent, aeroporturile regionale din UE şi anume aceea de a deveni mai "verzi", contribuind, totodată, la dezvoltarea zonei centrale a ţării, este una dintre concluziile conferinţei Smart Airport Cities, organizată, luni, la Ghimbav.