fbpx
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘAcțiune de ecologizare cu 500 de voluntari la Mureș

Acțiune de ecologizare cu 500 de voluntari la Mureș

Publicat în

spot_img
spot_img

Aproximativ 500 de voluntari mobilizaţi de Asociaţia Our Lifetime au reuşit, marţi, să adune peste 1,2 tone de deşeuri, inclusiv damigene, canapele şi cauciucuri, din zona Pădurea Rotundă din Reghin, în cadrul Campaniei Naţionale „Curăţăm România!”, iniţiată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

„Asociaţia Our Lifetime s-a alăturat Campaniei Naţionale ‘Curăţăm România!’, suntem într-o locaţie emblematică de pe Valea Mureşului, la Pădurea Rotundă din Reghin. Ne-am setat ca obiectiv o componentă socială, una educaţională şi una de mediu. De la acestea pornim astăzi şi anume impactul pe care îl aducem asupra mediului. Avem peste 30 ha de pădure, plus platoul pe care ne-am propus să le curăţăm. Ne-am organizat pe 8 trasee, am început cu o estimare de 200 de voluntari, ni s-au alăturat 500. Copiii sunt foarte reactivi şi foarte deschişi, în plus, pot să transmită mesajul părinţilor despre ce înseamnă curăţenia. E un mesaj şi pentru autorităţile locale că putem să exploatăm această bogăţie şi să ne aplecăm mai serios asupra ei. Ca şi componentă socială, avem conectarea generaţiilor, avem elevi, studenţi, oameni maturi, sunt voluntari din toate categoriile (…) Cantităţile foarte mari de deşeuri abandonate ilegal pe tot cuprinsul ţării ne obligă să facem ceva. Avem o responsabilitate morală pentru ce lăsăm moştenire generaţiilor viitoare (…) Au fost adunate 1,2 tone de deşeuri, inclusiv damigene, canapele şi cauciucuri”, a declarat preşedintele Asociaţiei Our Lifetime din judeţul Mureş, Mihai-Dan Farcaş.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor derulează în lunile aprilie şi mai Campania Naţională „Curăţăm România!”, sub sloganul „O ţară fără deşeuri abandonate!”.

Andrei Buda

Articole recente

Cel mai vechi muzeu din România poate fi vizitat gratuit, duminică, cu ocazia împlinirii a 207 ani de la deschidere

Muzeul Naţional Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică

Parlamentul României va găzdui o expoziţie cu fotografii din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăii

Expoziţia intitulată "Paradisul evitat", cu imagini din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăi, a artistului fotograf Gyula Ádám, originar din Miercurea Ciuc, urmează să fie vernisată, în data de 5 martie, la Bucureşti, în Parlamentul României.

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Papa Francisc a numit Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova

Papa Francisc l-a numit pe Excelenţa Sa, Mons. Giampiero Gloder, Arhiepiscop titular de Telde, Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova.

Mai multe articole de același fel

Psihologia, cel mai nou program de studii de licenţă la UMFST G.E. Palade Târgu Mureş

Admiterea la Psihologie se va realiza pe bază de concurs de dosare, iar criteriile de selecţie sunt stabilite pe baza mediei ponderate dintre media generală a anilor de studii pentru clasele IX-XI (60%) şi media aritmetică la disciplina relevantă (limba şi literatura română) pentru clasele IX-XI (40%).

Încep lucrările de construcție a centrului de mari arși din Târgu Mureș

Noua clădire din Târgu Mureș va avea 7 nivele și va cuprinde 5 paturi pentru pacienți critici, 10 paturi pentru terapie intermediară și pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, secție ATI cu 57 de paturi, 25 de săli de operații distribuite pe două etaje.