fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘAcțiune de ecologizare cu 500 de voluntari la Mureș

Acțiune de ecologizare cu 500 de voluntari la Mureș

Publicat în

spot_img
spot_img

Aproximativ 500 de voluntari mobilizaţi de Asociaţia Our Lifetime au reuşit, marţi, să adune peste 1,2 tone de deşeuri, inclusiv damigene, canapele şi cauciucuri, din zona Pădurea Rotundă din Reghin, în cadrul Campaniei Naţionale „Curăţăm România!”, iniţiată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

„Asociaţia Our Lifetime s-a alăturat Campaniei Naţionale ‘Curăţăm România!’, suntem într-o locaţie emblematică de pe Valea Mureşului, la Pădurea Rotundă din Reghin. Ne-am setat ca obiectiv o componentă socială, una educaţională şi una de mediu. De la acestea pornim astăzi şi anume impactul pe care îl aducem asupra mediului. Avem peste 30 ha de pădure, plus platoul pe care ne-am propus să le curăţăm. Ne-am organizat pe 8 trasee, am început cu o estimare de 200 de voluntari, ni s-au alăturat 500. Copiii sunt foarte reactivi şi foarte deschişi, în plus, pot să transmită mesajul părinţilor despre ce înseamnă curăţenia. E un mesaj şi pentru autorităţile locale că putem să exploatăm această bogăţie şi să ne aplecăm mai serios asupra ei. Ca şi componentă socială, avem conectarea generaţiilor, avem elevi, studenţi, oameni maturi, sunt voluntari din toate categoriile (…) Cantităţile foarte mari de deşeuri abandonate ilegal pe tot cuprinsul ţării ne obligă să facem ceva. Avem o responsabilitate morală pentru ce lăsăm moştenire generaţiilor viitoare (…) Au fost adunate 1,2 tone de deşeuri, inclusiv damigene, canapele şi cauciucuri”, a declarat preşedintele Asociaţiei Our Lifetime din judeţul Mureş, Mihai-Dan Farcaş.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor derulează în lunile aprilie şi mai Campania Naţională „Curăţăm România!”, sub sloganul „O ţară fără deşeuri abandonate!”.

Articole recente

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, discuţii la Munchen despre continuarea proiectelor finanţate de către Bavaria în țara noastră

Ovidiu Ganț a precizat că proiectele vizează atât minoritatea germană, cât şi copiii şi tinerii cu nevoi speciale, respectiv bolnavii de diabet şi hemofilie.  

Tánczos Barna, după înscrierea lipiţanilor în patrimoniul UNESCO: Este pentru prima dată când o rasă de cai şi tradiţiile de creştere a acestui animal...

În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prelevare de organe la Arad | Un pacient aflat în moarte cerebrală salvează vieți în România și în Croaţia

Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva  viaţa unui pacient din Croaţia. 

Corifeii Marii Uniri, uitați de organizatori de 1 Decembrie | Nicio floare depusă la busturile lor

Busturile unioniştilor şi ale altor personalităţi marcante care au avut legătură cu actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 aflate în preajma Sălii Unirii din Alba Iulia au fost omise de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire, precum şi de asociaţiile patriotice, astfel încât nicio floare nu a fost depusă la soclul acestora.

Mai multe articole de același fel

Târgu Mureş şi Sfântu Gheorghe, împreună pe harta festivalurilor din Europa

Două festivaluri din inima Transilvaniei, Vibe din Târgu Mureş şi Sepsi Tabako din Sfântu Gheorghe, se ajută reciproc să se dezvolte, iar munca lor comună dă roade şi la nivel european.