Atunci când ești prost și neajutorat, dar ai vecini de treabă: Cum au ajuns românii să alimenteze în Ungaria

Data:

Trăim vremuri grele, vremuri în care dintr-o greșeală umană prețul carburantului a sărit de la 7, la 11 lei, vremuri în care războiul devine o realitate acceptabilă, în care există sute de oportunități, dar în care entuziasmul și dorința de reușită sunt la cote minime.

Pentru că vorbeam de oportunități, Redacția Știrile Transilvaniei vă dă un mic pont: ÎN UNGARIA PREȚUL MOTORINEI este de 6,33 lei/litru, adică cu aproape 3 lei mai puțin decât la noi.

Acest aspect este speculat deja de unii șoferi din vestul țării, care merg în Ungaria doar pentru a alimenta. La un calcul simplu, la un plin de carburant, șoferii economisesc până la 200 de lei.

Distanța de la Punctul de Trecere a Frontierei până la prima benzinărie din Ungaria este de doar 5 kilometri.

Plafonul de 480 de forinți pe litru a fost impus benzinăriilor de guvernul maghiar încă din toamna anului trecut, până în 15 mai, anul acesta. Nu doar localnicii profită de prețul mai mic, ci și românii de lângă graniță sau cei aflați în tranzit.

Țara noastră a înregistrat una dintre cele mai agresive creșteri ale prețului la combustibil din Uniunea Europeană. Un litru de motorină, de exemplu, costă acum cu aproape 60% mai mult față de anul trecut.

„Mă duc cam o dată la două săptămâni. Se merită. De ce să le dau banii ăstora? Mergeam și la Halemu mai de mult și alimentam de acolo” – ne spune un șofer din Oradea.

Comentează și tu acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.

Festivalul Filmului Francez va avea loc între 1 şi 12 iunie, în mai multe orașe transilvănene

Festivalul Filmului Francez, ediţia a 26-a, are loc între 1 şi 12 iunie 2022, la Bucureşti şi în alte 10 oraşe din ţară - Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Brăila, Braşov, Constanţa, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureş. Proiecţiile vor avea loc în cinematografe şi în aer liber.

Doliu în mediu academic arădean: Prof.univ.dr. Cristian Haiduc, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, a decedat

Prof.univ.dr. Cristian Haiduc, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, Informatică şi Inginerie, din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, s-a stins pe data de 11 mai, la vârsta de 59 de ani, în urma unei boli incurabile.