A fost inaugurat punctul de lucru al Pompierilor din Gherla

Data:

Punctul de lucru Gherla din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej a fost operaționalizat ieri, 4 mai 2022. Ceremonia de inaugurare a subunității s-a desfășurat la sediul situat pe strada Victoriei.

La eveniment au participat prefectul județului Cluj, Irina Munteanu, alături de primarul municipiului Gherla, Ovidiu Drăgan și de inspectorul șef al ISU Cluj, general de brigadă Ion Moldovan.

Clădirea a fost finalizată la sfârșitul anului trecut și are o suprafață desfășurată de 716 metri pătrați, pe trei niveluri. Drept urmare, sunt disponibile două garaje moderne, unul pentru ambulanța SMURD și celălalt pentru autospecialele mari de intervenție. De asemenea, subunitatea este dotată cu săli pentru dezinfecție, sterilizare, respectiv depozite. Personalul beneficiază de grupuri sanitare, vestiare, dormitoare și birouri noi. Subunitatea a fost construită cu sprijinul Primăriei Municipiului Gherla, valoarea totală a investiției fiind de peste 3.000.000 lei.

”Astfel, Detașamentul de Pompieri Dej dispune în sfârșit de o subunitate atât de necesară în municipiul Gherla. Cu alte cuvinte, echipajele SMURD au gestionat anul trecut 434 de cazuri numai în Gherla, în vreme ce pompierii și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență au participat la 84 de misiuni. Tot în 2021, echipajele Serviciului de Ambulanță Județean au înregistrat peste 5.700 de intervenții, iar prezența SMURD va fi un real sprijin. Mai mult, înființarea subunității va duce la scăderea timpului de răspuns în cazul situațiilor de urgență.
Punctul de Lucru Gherla este deja funcțional, așa că un echipaj SMURD poate deservi oricând necesitățile operative. În curând, la subunitate va ajunge și o autospecială de stingere”, a informat ISU Cluj.

Comentează și tu acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.

Un tânăr de 17 ani a încercat să se sinucidă cu arma de vânătoare a tatălui său

Din primele informații, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 17 ani, din Rodna, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi încercat să se sinucidă folosind arma de vanatoare deținută legal la locuință de către tatăl său.