Fapte mărețe: 100.000 de arbori de mari dimensiuni vor fi plantați la Cluj-Napoca

Data:

Plantarea a 100.000 de arbori pentru consolidarea dimensiunii verzi a Clujului este obiectivul Primăriei până în anul 2030.
Inițiativa poate fi realizată cu fonduri europene, municipiul având pregătite proiecte de peste 200 de milioane de euro pentru capitolul zone verzi, din care urmează să fie amenajate sau modernizate mai multe parcuri din Cluj-Napoca.

100.000 de arbori plantați până în 2030, ca un obiectiv fundamental de creștere a calității vieții și de diminuare a poluării în acest oraș. (Emil Boc)

Plantarea celor 100.000 de arbori despre care vorbește Emil Boc urmează să se facă în principal în parcurile din municipiu care vor fi amenajate sau modernizate.

Șeful Direcției de Dezvoltare din Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean, precizează că o investiție importantă va fi făcută la Parcul Est care, odată finalizat, va deveni cea mai mare zonă verde a municipiului:

Pregătim proiecte de peste 200.000 de milioane de euro pentru amenajarea a peste 200 de hectare de spații verzi. Sunt proiecte care vizează zone ample în fiecare cartier al orașului. De exemplu, Parcul Est, cu o suprafață de peste 45 de hectare, dar și proiecte care au intrat deja în etapa de execuție a lucrărilor sau în etapa procedurilor de licitație. (Ovidiu Cîmpean)

În acest sezon, plantările de arbori de mari dimensiuni au început la Cluj-Napoca de mai bine de o lună. Primarul Emil Boc arată că acțiunile de plantare se desfășoară pe marginea străzilor, în curțile unor instituții de învățământ sau în locurile de joacă pentru copii:

Este sezonul plantărilor, desfășurăm aceste operațiuni sub egida Clujul verde. 1425 de arbori de talie mare se plantează în tot orașul, o parte dintre ei deja au fost plantați în mai multe zone. Se plantează tei pe străzile Inău, pe Dimitrie Cantemir sau la Colegiul Tehnic Energetic, alături de 400 de arbori în locurile de joacă și 239.000 de flori. (Emil Boc)

Obiectivul care prevede plantarea a 100.000 de arbori până în 2030, poate fi realizat în principal prin modernizarea și extinderea parcurilor din Cluj-Napoca. La Parcul Feroviarilor, de exemplu, lucrările sunt în desfășurare și trebuie finalizate în ultima parte a anului viitor, în timp ce pentru amenajarea zonei verzi din cartierul Bună Ziua Primăria lansează în această săptămână concursul de proiectare.

Comentează și tu acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Clujul este singurul județ în care se emit certificate de urbanism digitale

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a lansat, marţi, o platformă web dedicată emiterii, în format digital, a certificatelor de urbanism, devenind, astfel, primul for din ţară care emite astfel de documente în format digital.

Lucrări ale unor fotografi şi cineaşti maghiari, prezentate la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Expoziţia va fi deschisă până la data de 5 iunie şi prezintă lucrări care provin din expoziţiile “Fotografii ale unor artişti plastici” şi “Fotografii ale unor cineaşti”, expuse anterior la Muzeul de Artă Contemporană (Műcsarnok) din Budapesta.