Invazie de șerpi pe malul râului Crișul Repede, la Oradea. VIDEO

Data:

Mai mulți șerpi au fost filmați pe malul râului Crișul Repede, la Oradea, foarte aproape de zona de promenadă. Specialiștii spun că este vorba despre șarpele de apă și că aceste exemplare nu sunt periculoase.

Imaginile au fost surprinse în spatele Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea. În doar câteva minute, au fost văzuți zeci de șerpi pe malul apei, nu departe de aleile pietonale. Ies apoi din apă și stau pe pietre sau în iarbă.

Specialiștii spun că este vorba despre șarpele de apă, iar aceste exemplare nu sunt periculoase.

“Oamenii să se teamă de orice, numai de șarpele ăsta nu. Șarpele de apă este un șarpe care nici măcar nu are dinți în gură, are doar niște zimțișori pe partea internă a gurii, pentru a prinde peștele. Dacă te-ar prinde de deget nici măcar nu te-ar înțepa. În al doilea rând, nici nu se pune problema de a fi veninos”, a explicat biologul Lucian Pârvulescu de la Facultatea de Biologie și Geografie din Timișoara

Asociația Milvus Transilvania Vest trage un semnal de alarmă, după ce în mai puțin de o lună, în Oradea au fost semnalate două cazuri de șerpi omorâți pe malul Crișului. Cei de la Milvus spun că, din păcate, aceste cazuri nu sunt unice și că vorbim de un fenomen.

„Asta ne confirmă și herpetologii, cei care se ocupă de studiul reptilelor (șerpi, șopârle, țestoase) și al amfibienilor (salamandre, tritoni, broaște). Grupul de pe Facebook – Herping Romania (n.b. herpetologia – știința care se ocupă cu studiul amfibienilor și al reptilelor) este plin cu astfel de semnalări din toată țara”, se arată în comunicatul Asociației Milvus Transilvania Vest.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Cadavrul unei femei, găsit în saci menajeri într-o benzinărie dezafectată din Bihor. Suspectul este un profesor universitar

Cadavrul unei femei, împachetat în saci menajeri, a fost descoperit, miercuri, într-o benzinărie dezafectată din satul bihorean Corniţel, cazul fiind anchetat de procurorii şi poliţiştii din judeţul Cluj, care bănuiesc că ar fi al unei tinere care a fost dată dispărută la sfârşitul săptămânii trecute.

Grupare specializată în distribuirea drogurilor în Oradea, destructurată

Unsprezece percheziţii domiciliare au avut loc luni într-o cauză vizând destructurarea unei grupări specializate în distribuirea drogurilor de risc şi de mare risc pe raza municipiului Oradea şi în comunele limitrofe, cinci persoane fiind reţinute.

Fostul șef al Poliției Locale Oradea, condamnat la 5 ani închisoare după ce și-a înjunghiat soția de cinci ori

Paul Kover, fostul șef al Poliției Locale Oradea, care a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce îşi înjunghia soţia, a fost condamnat, vineri, la cinci ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Oradea, scrie ziarul local Bihon. Acesta fusese inițial condamnat la 8 ani de închisoare, însă judecătorii au admis apelul prin care a cerut reducerea pedepsei. Decizia este una definitivă.