fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADDezmăț culinar la Nădlac; Festivalul Cârnatului Proaspăt și Salamului Uscat a adus împreună...

Dezmăț culinar la Nădlac; Festivalul Cârnatului Proaspăt și Salamului Uscat a adus împreună zeci de producători

Publicat în

spot_img
spot_img

Cele mai bune mezeluri au fost premiate, sâmbătă seara, de specialiști din România, Serbia și Ungaria la cea de-a patra ediție a Festivalul Cârnatului Proaspăt și Salamului Uscat de la Nădlac, unde în aceste zile a fost un adevărat dezmăț culinar.

30 de echipe de câte 4 persoane și-au prezentat produsele și au preparat delicioșii cârnați, nelipsind invitații din Ungaria, Slovacia și Serbia.

La Nădlac există o puternică comunitate de etnici slovaci, iar acest salam uscat este un produs specific al acestei comunități, festivalul fiind rezultatul eforturilor de promovare a produsului. De altfel, slovacii din zonă se mândresc cu ceea ce produc, iar rețeta, respectată cu mare strictețe, este una secretă și păzită cu strășnicie. Gurile înfometate spun însă că secretul stă în boiaua produsă local, ingredient care dă și gustul unic al acestui salam. Bineînțeles, îndemânarea măcelarului are rolul ei în secretul gustului fabulos. Merită spus că rețeta salamului uscat de Nădlac a fost atestată încă din secolul XIV.

Cei mai câștigați au fost vizitatorii care au venit în număr mare să se delecteze cu toate bunătățile prezentate în cadrul unei expoziții cu vânzare. Un kilogram din acest salam poate ajunge și la 80 de lei, așa că ”distracția” nu a fost deloc ieftină. Chiar și așa, mulți au venit de departe pentru a se bucura de produsele oferite.

Și pentru că un desert este întotdeauna binevenit a avut loc și o expoziție de torturi de casă.

Festivalul salamului uscat s-a încheiat în această dimineață cu un spectacol de muzică și un bal.

Articole recente

Tururi ghidate gratuite pentru turiștii care vizitează Oradea

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite

Sindicatele din Educație resping propunerea Guvernului de majorări ale veniturilor personalului didactic

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Sindicatele respins oferta

Duminică, ora 18:00 U- BT Cluj Napoca -CSM CSU Oradea. Se joacă cu titlul pe masă. Clujenii pot deveni campioni pentru al treilea an...

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 18:00 în BT Arena, în meciul cu numărul VI din finala Ligii Naţionale.

Duminică, ora 14:00 Gloria Buzău – UTA. Manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1

Gloria Buzău și UTA Arad se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 14.00, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1.

Mai multe articole de același fel