Dezmăț culinar la Nădlac; Festivalul Cârnatului Proaspăt și Salamului Uscat a adus împreună zeci de producători

Data:

Cele mai bune mezeluri au fost premiate, sâmbătă seara, de specialiști din România, Serbia și Ungaria la cea de-a patra ediție a Festivalul Cârnatului Proaspăt și Salamului Uscat de la Nădlac, unde în aceste zile a fost un adevărat dezmăț culinar.

30 de echipe de câte 4 persoane și-au prezentat produsele și au preparat delicioșii cârnați, nelipsind invitații din Ungaria, Slovacia și Serbia.

La Nădlac există o puternică comunitate de etnici slovaci, iar acest salam uscat este un produs specific al acestei comunități, festivalul fiind rezultatul eforturilor de promovare a produsului. De altfel, slovacii din zonă se mândresc cu ceea ce produc, iar rețeta, respectată cu mare strictețe, este una secretă și păzită cu strășnicie. Gurile înfometate spun însă că secretul stă în boiaua produsă local, ingredient care dă și gustul unic al acestui salam. Bineînțeles, îndemânarea măcelarului are rolul ei în secretul gustului fabulos. Merită spus că rețeta salamului uscat de Nădlac a fost atestată încă din secolul XIV.

Cei mai câștigați au fost vizitatorii care au venit în număr mare să se delecteze cu toate bunătățile prezentate în cadrul unei expoziții cu vânzare. Un kilogram din acest salam poate ajunge și la 80 de lei, așa că ”distracția” nu a fost deloc ieftină. Chiar și așa, mulți au venit de departe pentru a se bucura de produsele oferite.

Și pentru că un desert este întotdeauna binevenit a avut loc și o expoziție de torturi de casă.

Festivalul salamului uscat s-a încheiat în această dimineață cu un spectacol de muzică și un bal.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Aradul ocupă locul 3 în clasamentul Municipiilor din România în ceea ce priveşte participarea populaţiei la recensământul online

Aradul ocupă locul 3 în clasamentul Municipiilor din România în ceea ce priveşte participarea populaţiei la recensământul online. Cel puțin asta rezultă din datele furnizate de Institutul Național de Statistică, la ultima comunicare. INS mai precizează că peste 65% din populaţia Municipiului Arad s-a autorecenzat.

Eveniment inedit în Arad: Expoziție internațională cu machete de trenuri

Peste 20 de colecţionari din Austria, Ungaria şi România vor expune la Complexul Muzeal Arad, de vineri până duminică, machete de trenuri şi clădiri feroviare într-un circuit interactiv cu o lungime de 120 de metri de cale ferată, garniturile în miniatură care vor anima evenimentul fiind de la locomotive cu aburi până la trenuri de mare viteză.