Paradă militară grandioasă la Moscova: „Luptați pentru același lucru pentru care au luptat bunicii și tații noștri”

Data:

Vladimir Putin organizează în Piață Roșie din Moscova o nouă paradă militară grandioasă, menită să îi mobilizeze și mai mult pe cetățeni. Astăzi Rusia aniversează 77 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste printr-o nouă demonstrație de forță, în ciuda faptului că în Ucraina, armata lui Putin bate pasul pe loc și înregistrează înfrângeri după înfrângeri.

Parada militară de astăzi a fost precedată de mai multe repetiții și pe timp de zi, și de noapte.

În Federația Rusă cuvântul “război” este interzis, iar cei care condamnă acțiunile Kremlinului în țara vecină riscă ani grei de închisoare. Oamenii cam evită să vorbească despre ce se întâmplă în Ucraina.

”Anul acesta, parada va fi mai grandioasă decât  anul trecut. Vom arăta puterea ţării noastre.”

”Am ieşit cu steagul, în semn de susţinere pentru forţele armate din Rusia.”

Presa occidentală avansează ideea ca Vladimir Putin ar putea decreta mobilizarea generală pentru a putea trimite și mai multe efective militare pe front. Kremlinul dezminte asemenea intenții, calificându-le drept fantasmagorii.

Este puțin probabil să se recurgă la o încorporare masivă, spun analiștii pentru că lumea este și așa iritată de ce se întâmplă în Ucraina.

”Pentru mine este o lovitură psihologică extrem de dură. Toţi cei din cercul meu de prieteni au acelaşi sentiment.  Mulți dintre ei vor să plece, alţii se gândesc să îşi ia altă cetăţenie.

”Sunt afectată din punct de vedere emoţional. Am două verişoare care trăiesc în Ucraina acum.”

După Parada Militară din Piața Roșie, după amiază se va desfășura și așa-numitul “marș nemuritor”. Se așteaptă participarea a zeci de mii de persoane care vor purta fotografiile rudelor, care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial.

Comentează și tu acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.