Fondurile strânse la Tombola Festivalului “Maris Fest” vor fi donate pentru construirea primului Centru de recuperare medicală a militarilor

Data:

Fondurile strânse la Tombola Festivalului “Maris Fest” care va avea loc la Târgu Mureş, în perioada 19-21 august, vor fi donate pentru construirea primului Centru de recuperare medicală a militarilor din România, de la Mănăstirea Dealu de lângă Târgovişte, patronat de Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi “Sf. Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”.

“Din 2002, când a avut loc primul transfer de militari români într-un teatru de operaţii, la Kabul, am făcut parte din acel contingent de 26 de militari, primii militari plecaţi afară după al Doilea Război Mondial. România a pierdut 26 de militari acolo, cu tristeţe şi Târgu Mureş a dat sacrificiul suprem prin maiorul post-mortem Tiberius-Marcel Petre, decedat în acţiuni combat în teatrul de operaţii, făcând parte din Forţele Speciale ale României. Avem şi 270 de militari răniţi în teatrele de operaţii. Din Târgu Mureş, din păcate, avem şi 15 militari răniţi în teatrele de operaţii, iar în acest context ne-am gândit să realizăm acest centru de recuperare, care se află la Mănăstirea Dealu (…) Noi am primit acea locaţie sub formă de donaţie, este un proiect foarte mare, în Europa doar Germania mai are aşa ceva, dar la un nivel mai mic (…) Este un proiect al nostru de suflet şi mulţumesc organizatorilor festivalului Maris Fest că s-au gândit la militari”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi “Sf. Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” Târgu Mureş, plutonier adjutant principal (r), Mihai Ilaş.

Până acum, a arătat Ilaş, s-au adunat circa 500.000 euro, însă pentru realizarea proiectului e nevoie de circa 1,2 milioane de euro. El speră ca Centrul de recuperare medicală a militarilor din România să se poată finaliza până în anul 2026.

Comentează și tu acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Au fost lansate 12 rachete antigrindină în județul Mureș

Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş a anunţat, joi, lansarea primelor 12 rachete antigrindină din punctele aflate la Câmpeniţa, Cund şi Căpâlna de Sus, urmând ca după operaţionalizarea Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină Mureş să fie active 16 puncte de lansare a rachetelor care vor proteja peste 330.000 de hectare de culturi din judeţele Mureş şi Alba.

Container „Caisson” achiziționat de primărie pentru ISU Mureș

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Horea" al judeţului Mureş a primit, marţi, din partea Primăriei Târgu Mureş un container tip Caisson, în care pompierii se pot pregăti pentru intervenţia la incendii în condiţii cât mai apropiate de realitate.