fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARAProiect pentru autobuze electrice pe ruta Hunedoara – Teliuc

Proiect pentru autobuze electrice pe ruta Hunedoara – Teliuc

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria municipiului Hunedoara, în parteneriat cu Primăria comunei Teliucu Inferior, va depune la Ministerul Dezvoltării un proiect în valoare de 2,3 milioane de euro pentru achiziţionarea de autobuze electrice, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

            Se doreşte achiziţionarea a patru autobuze electrice (cu lungimea maximă de 10 m) care să deservească ruta Hunedoara – Teliuc şi retur. Proiectul nu se rezumă însă la autobuzele în sine, ci prevede şi amenajarea unor staţii de încărcare (patru staţii de încărcare lentă în autobază şi două staţii de încărcare rapidă pe traseu).

             „Sunt încrezător că vom câştiga şi această finanţare pentru că s-au făcut toate demersurile necesare, inclusiv aprobarea asocierii cu UAT Teliucu Inferior şi a proiectului în sine de către Consiliul Local. Cele patru autobuze electrice vor completa viitoarea flotă de transport local – 20 de autobuze hibrid pentru care acum se derulează procedura de achiziţie efectivă, investiţie posibilă tot datorită fondurilor europene. Am ales parteneriatul cu UAT Teliucu Inferior deoarece dinspre şi spre această comună avem cel mai mare aflux zilnic de persoane”, explică primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Articole recente

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, discuţii la Munchen despre continuarea proiectelor finanţate de către Bavaria în țara noastră

Ovidiu Ganț a precizat că proiectele vizează atât minoritatea germană, cât şi copiii şi tinerii cu nevoi speciale, respectiv bolnavii de diabet şi hemofilie.  

Tánczos Barna, după înscrierea lipiţanilor în patrimoniul UNESCO: Este pentru prima dată când o rasă de cai şi tradiţiile de creştere a acestui animal...

În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prelevare de organe la Arad | Un pacient aflat în moarte cerebrală salvează vieți în România și în Croaţia

Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva  viaţa unui pacient din Croaţia. 

Corifeii Marii Uniri, uitați de organizatori de 1 Decembrie | Nicio floare depusă la busturile lor

Busturile unioniştilor şi ale altor personalităţi marcante care au avut legătură cu actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 aflate în preajma Sălii Unirii din Alba Iulia au fost omise de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire, precum şi de asociaţiile patriotice, astfel încât nicio floare nu a fost depusă la soclul acestora.

Mai multe articole de același fel