fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BRAȘOVFestivalul Narciselor de la Vad revine după doi ani de pauză

Festivalul Narciselor de la Vad revine după doi ani de pauză

Publicat în

spot_img
spot_img

Festivalul Narciselor găzduit de localitatea braşoveană Vad, din Ţara Făgăraşului, va avea loc, duminică, 14 mai, după doi ani de pauză cauzată de pandemie.

Ediţia din acest an va avea loc mai devreme ca de obicei, conform tradiţiei evenimentul fiind organizat în preajma Sărbătorii Sfinţilor Constantin şi Elena, din 21 mai.

Pe lângă spectacolul oferit de natură, organizatorul – Primăria comunei Şercaia – a pregătit pentru cei care vor ajunge în Poiana Narciselor şi un concert de muzică populară, cu muzică şi dansuri din Ţara Făgăraşului.

„Reluăm evenimentul după doi ani de pauză, puţin mai devreme ca de obicei, însă nu pot intui cum evoluează natura. Majoritatea florilor vor fi, probabil îmbobocite, nu se va vedea, probabil, un covor alb, însă vor fi flori. În ultimii doi ani, eu am încercat să întreţin locul, care, de obicei, este cu apă, însă anul acesta este mai uscat. De ce organizăm mai devreme? Un eveniment de genul acesta trebuie pregătit din timp, cel puţin cu trei săptămâni înainte, ca să ne asigurăm că artiştii pe care dorim să-i invităm nu au alte angajamente”, a explicat, pentru AGERPRES, primarul comunei Şercaia, Cristinel Paltin.

Costurile evenimentului – 16.000 de lei – vor fi suportate din bani de la Consiliul Judeţean Braşov.

La Vad sunt aproape 400 de hectare pe care creşte această specie de floare, aflate în arie protejată, însă doar 7 hectare sunt ale comune, celelalte având proprietari privaţi.

Andrei Buda

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel