Forţele armate israeliene (IDF) au anunţat marţi că au lansat unul din cele mai ample exerciţii din ultimele decenii

Data:

Forţele armate israeliene (IDF) au anunţat marţi că au lansat unul din cele mai ample exerciţii din ultimele decenii, ce combină capabilităţi multi-arme şi multi-dimensionale, transmite dpa.

‘Soldaţi din toate componentele IDF se vor antrena împreună pe parcursul lunii următoare pentru a creşte pregătirea noastră defensivă, la sol, în aer, pe mare şi în spaţiul cibernetic’, a indicat pe Twitter armata israeliană.

Exerciţiul denumit ‘Carele de foc’, care va dura aproape o lună, îşi propune creşterea pregătirii de luptă şi testarea disponibilităţii forţelor armate pentru lupte intense şi prelungite.

Conform unui purtător de cuvânt, vor fi implicaţi militari şi rezervişti din toate unităţile. ‘Din păcate, există o continuare a ameninţărilor fie ele din partea ţărilor adversare ale noastre, şi anume Iran, sau a unor organizaţii teroriste, Hamas, Jihadul Islamic şi până la Hezbollah’, a adăugat el.

‘Pe tot parcursul exerciţiului, militari IDF vor continua să întreprindă activităţi contrateroriste şi să întărească eforturile defensive la bariera de securitate cu Iudeea şi Samaria (Cisiordania – n. red.)’, afirmă comunicatul forţelor armate.

Exerciţiul vizează de asemenea implementarea lecţiilor trase din ultimul război din Fâşia Gaza, când în jur de 4.400 de rachete au fost trase spre Israel, a declarat purtătorul de cuvânt Amnon Shefler.

‘Am învăţat cum să ne poziţionăm sistemele de apărare aeriană şi cum să răspundem la salve care trag mai multe rachete simultan’, a adăugat Shefler.

El a precizat că va fi testat şi sistemul de apărare aeriană Arrow 3, de care Germania s-a arătat interesată recent.

Exerciţiul militar se desfăşoară pe un fond de intensificare a tensiunilor în regiune, situaţia de la frontierele de nord ale Israelului cu Libia şi Siria fiind considerată sensibilă.

Comentează și tu acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice

"Trei rachete balistice cu rază scurtă de acţiune au fost lansate de la Sunan, la nord de Phenian, în jurul orei 18:29 (09:29 GMT)", a declarat pentru France Presse şeful Statului major interarme sud-coreean, precizând că rachetele au fost lansate în direcţia Mării de est, cunoscută şi ca Marea Japoniei.

Spania și Marocul redeschid frontierele după 25 de luni

Acordul "definitiv" va fi pus în practică "în zilele următoare", a precizat oficialul la o reuniune la Marrakech a coaliţiei împotriva grupului jihadist Statul Islamic.

Accident grav în vestul Ucrainei: 27 de morți după ce un autobuz plin cu pasageri s-a ciocnit cu un camion

Accident grav, marți seara, în vestul Ucrainei. 27 de oameni au murit și 12 au fost răniți, în urma coliziunii dintre un autobuz cu pasageri, un microbuz şi un camion cisternă. Tragedia a avut loc pe autostrada care leagă Kievul de orașul Ciop, în regiunea Rivne.