Misiune umanitară a Forţelor Aeriene Române pentru preluarea a doi pacienţi ucraineni

Data:

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat miercuri o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni – Rzeszow-Jasionka (Polonia) – Otopeni, informează MApN.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, doi pacienţi ucraineni, în vârstă de 29 şi 41 de ani, au fost preluaţi de pe Aeroportul Internaţional Rzeszow-Jasionka şi aduşi la Bucureşti unde vor fi internaţi pentru tratamente de recuperare medicală la Spitalul Clinic de Urgenţă ‘Bagdasar-Arseni’ şi, respectiv, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ‘Dr. Carol Davila’.

Echipa medicală care a monitorizat pacienţii pe timpul zborului a fost formată din specialişti de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi de la Baza 90 Transport Aerian, iar transportul pacienţilor către unităţile spitaliceşti s-a realizat cu ambulanţe SMURD.

Aeronava a aterizat în Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 17,15.

Solicitarea de transport aerian a fost făcută de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în urma cererii formulate de Ambasada Ucrainei în România, în baza Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, prin intermediul platformei Early Warning and Response System (EWRS) – mecanism creat de Comisia Europeană pentru facilitarea transferului de pacienţi din Ucraina către ţările membre.

Comentează și tu acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Introducerea săptămânii de lucru de 4 zile în România, blocată în Parlament

Proiectul de modificare a Codul Muncii prin introducerea săptămânii de lucru de 4 zile, inițiat de liberali și susținut de toate celelalte partide parlamentare, nu a întrunit, luni, numărul de voturi necesare pentru a trece de Senat, reprezentanții PSD votând împotrivă.