O nouă companie aeriană va efectua curse pe ruta Timișoara – București

Data:

Compania aeriană low-cost HiSky, înființată în anul 2020 în Republica Moldova și certificată recent ca operator aerian și în România, a început operarea primelor zboruri din noua bază operațională a companiei, aeroportul Otopeni din București. Pasagerii din capitală vor putea călători cu HiSky către Timișoara și Cluj, ca și către Israel – Tel Aviv. Totodată, în vara acestui an, compania va opera mai multe zboruri charter.

În urmă cu un an a fost anunțat că HiSky pregătește lansarea zborurilor de pe Aeroportul Internațional “Avram Iancu” din Cluj, a doua bază operațională a companiei, după cea din Chișinău. HiSky operează o flotă de cinci aeronave din familia Airbus A320, respectiv patru aeronave A320 cu 180 de locuri și o aeronavă A319 în configurație de 144 de locuri. Compania are în acest moment peste 200 de angajați, dintre care aproape jumătate personal de zbor.

HiSky operează zboruri din București, Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu Mare, Iași și Chișinău către 10 destinații din România și din Europa. După deschiderea hub-ului de la București, operatorul anunță pentru sezonul de iarnă începerea deschiderea a încă 2 destinații interne, Oradea și Iași și a altor 10 destinații din Europa. Iulian Scorpan, fondator și directorul general al HiSky, fost pilot și director general la Air Moldova, a înființat HiSky la Chișinău împreună cu Victor Sulă, anterior director general adjunct al operatorului aerian de peste Prut.

Comentează și tu acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Miroslav Ilić concertează în week-end la Buziaș

Festivalul „Zilele veveriţelor” revine la Buziaș, cu muzică bună și cu mult aşteptatul concursul gastronomic „Cele mai bune sarmale din Banat”.

Rectorul UPT: Dacă vrem să îl angajăm pe Bill Gates, nu putem pentru că nu ne permite legislația

Universitățile din România se confruntă cu cel mai scăzut grad de ocupare a posturilor de cadre didactice titulare. La Universitatea Politehnica Timișoara vorbim despre o scădere de zece procente în ultimii ani pentru că din sistem au ieșit foarte mulți profesori

Muzeul Național de Artă Timișoara a participat la prima întâlnire a mediatorilor Micro-Folie la nivel european de la Bruxelles

Reprezentanții echipei MNArT au participat săptămâna trecută la evenimentul „Recontre du reseau Micro-Folie” organizat de „La Villete” la Bruxelles, în parteneriat cu centrul multicultural „La Maison des Cultures et de la Cohésion Sociale de Molenbeek”

Sfidare sau neștiință? Festival LGBTQ la Timișoara în paralel cu o sărbătoare creștină

Este cât se poate de adevărat faptul că Timișoara este un oraș multicultural și multietnic, dar în același timp și o urbe ai cărei locuitori știu să facă diferența între toleranță și promovare.