20.8 C
Cluj-Napoca

Primarul din Barcani, județul Covasna, premiază cu 100 de lei persoanele care prezintă probe cu cetățeni care aruncă iresponsabil gunoiul

Published:

Primarul comunei Barcani, din județul Covasna, Nicolae Pastor, a anunțat că persoanele care îi arată dovezi clare, fotografii sau videoclipuri, cu persoane care aruncă gunoaie în comună va primi, din salariul său, 100 de lei, informează Covasna Media. Amenda pentru aruncarea necorespunzătoare a deșeurilor este între 1.000 și 2.500 de lei.

Primarul susține și că au fost montate camere de supraveghere în zonele cunoscute în care se aruncă gunoaie, pentru ca oamenii care aruncă gunoaie în acea zonă să fie sancționați.

„Privind celelalte zone în care nu am reușit încă să amplasăm camere video, din salariul meu, voi oferi recompensă 100 lei pentru persoanele care vor veni cu dovezi clare și concrete (foto/video) cu cei ce abandonează deșeuri în păduri, drumuri lăturalnice, câmpuri sau cursuri de apă! Promit că voi păstra confidențialitatea celui ce sesizează aceste fapte!”, a scris primarul pe Facebook.

Zilele trecute elevii din comună au strâns aproape trei tone de gunoaie de pe raza localității. Echipa de elevi care a strâns cele mai multe deșeuri, clasa a V-a A, a primit drept premiu 5.000 de lei pentru organizarea unei excursii de două zile, plus transport gratuit.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img