20.8 C
Cluj-Napoca

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

Published:

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro

În județul Sibiu sunt două localități prinse în program, Biertan și Arpașu de Jos, iar administrațiile locale susțin că nu toți proprietarii au fost de acord să intre în programul care le-ar fi reabilitat casele.

”Șase proprietari chiar au refuzat să intre în acest program, din diferite motive. Sunt câteva cerințe care i-au speriat. De exemplu, timp de 10 ani nu ai voie să faci modificări, nu ai voie să înstrăinezi imobilul, nu ai voie să faci alte activități economice decât ceea ce există în acest moment. Mulți au fost oameni în vârstă, care au spus că dacă ei mor, copiii poate vor să vândă sau vor să facă altceva și atunci i-ar încurca”, spune Mircea-Mihai Dragomir, primarul din Biertan.

Au fost selectate, în prima etapă, în acest program, comunele Rimetea și Roșia Montană (Județul Alba), comuna Prejmer (județul Brașov), comuna Izvorul Crișului (județul Cluj), comuna Ozun (județul Covasna), comunele Atid și Ciucsângeorgiu (județul Harghita), comunele Leleșe și Bunilă (județul Hunedoara), comuna Saschiz (județul Mureș), comunele Biertan și Arpașu de Jos (județul Sibiu), comunele Ciocănești și Brodina (județul Suceava) și comunele Cerna și Peceneaga (județul Tulcea).

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img