21.8 C
Cluj-Napoca

Comerţul ilicit, în vizorul poliţiştilor maramureşeni. 19 infracțiuni de contrafacere de mărfuri la Tânjaua Hotenarilor şi la Târgul auto

Publicat:

Cu ocazia evenimentului Tânjaua Hotenarilor, organizat anual în zona Ocna Șugatag, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au organizat o acţiune pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor ilicite care se comit pe domeniul contrafacerii de mărfuri și pentru protejarea populației împotriva unor acte de comerț ilicit.


Controale au fost făcute și în Târgul auto organizat în Satul Nou de Jos.
În cadrul activităților desfășurate au fost verificate 24 societăţi comerciale şi 11 persoane fizice, ocazie cu care au fost constatate 19 infracţiuni pe linia Legii nr. 84/1998 – contrafacere de mărfuri, infracțiuni care urmează să facă obiectul unor dosare penale.


Totodată, au fost indisponibilizate 191 produse susceptibile a fi contrafăcute, respectiv obiecte de îmbrăcăminte și ochelari de soare care poartă însemnele unor mărci înregistrate, în valoare de aproximativ 50.000 lei.


În continuare, sub supravegherea procurorului de caz urmează să se efectueze acte de urmărire penală cu privire la săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, fapte prev și ped. de Legea nr. 84/1998. Cercetările continuă în vederea identificării și tragerii la răspundere a persoanelor implicate.

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img