fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SATU MAREDe 1 iunie, 80 de orfani ucraineni primesc cadou o tabără de...

De 1 iunie, 80 de orfani ucraineni primesc cadou o tabără de vară în care au asigurate activități sportive și o masă caldă

Publicat în

spot_img
spot_img

Ziua Copilului vine cu o surpriză pentru o parte din copiii ucraineni refugiați în județul Satu Mare: 80 de copii proveniți din casele de tip familial din țara vecină și aflați acum în grija Primăriei Negrești Oaș vor avea acces, timp de trei luni, la activități sportive și asistență pentru continuarea programului școlar, în cadrul unui nou proiect inițiat de Asociația Caiac SMile, ”Integrare prin compasiune”.

Startul proiectului va fi dat, în mod simbolic, în prezența reprezentanților presei, a organizatorilor și a unei părți a beneficiarilor joi, 19 mai, de la ora 11.00 la hotelul „Lacul lui Pintea” din localitatea Livada (Satu Mare), locul de desfășurare al taberei.

Cu ajutorul Primăriei Negrești-Oaș și al sponsorului, compania Alu Menziken, activitățile se vor desfășura de trei ori pe săptămână, începând din 1 iunie, până pe 31 august 2022, la hotelul „Lacul lui Pintea”. În timpul programului, ei vor primi o masă caldă în fiecare zi, precum și asistență în continuarea programului școlar prin lecții interactive și dezbateri sub formă de jocuri. Pe toată durata de desfășurare, beneficiarii vor primi suport psihic și emoțional din partea personalului implicat în proiect, dar și supraveghere pentru menținerea siguranței și sănătății fizice. Copiii vor fi luați și duși înapoi la locurile de cazare tot de către organizatorii taberei.

Primăria orașului Negrești-Oaș este partener în acest proiect și va asigura transportul copiilor la locul de desfășurare a activităților pe parcursul întregii perioade.  

”Salut inițiativa Asociației Caiac SMile și îi mulțumesc lui Ionuț Stancovici pentru că s-a gândit la integrarea acestor copii. Ne bucurăm că îi putem susține și că putem fi un oraș adoptiv prietenos și sigur pentru ei”, a declarat primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

”Dorim să-i integrăm pe acești copii într-o comunitate care are ca nucleu socializarea, dezvoltarea și depășirea limitelor într-un mediu în care să se simtă protejați, susținuți și încurajați să se dezvolte pe toate planurile. Sportul creează un nou cadru de cooperare între popoare, prin transformarea războiului, a violenţei şi a discriminării într-o cultură non-violentă, a toleranţei şi solidarităţii. Le mulțumim partenerilor de la Alu Menziken și Primăriei Negrești-Oaș”, a declarat Ionuț Stancovici, președintele asociației Caiac SMile.

Despre ”Integrare prin compasiune”

Principalul obiectiv al acestui proiect este combaterea, pe cât posibil, a consecințelor nefaste pe care războiul le are asupra dezvoltării acestor tineri. Activitățile propuse urmăresc prevenirea și corectarea abandonului școlar în rândul copiilor proveniți din zone dezavantajate socio-economic, cu ajutorul unor lecții interactive și al unor dezbateri organizate sub formă de jocuri, dar și promovarea accesului la educație și susținerea și încurajarea creativității, ingeniozității și a spiritului inovativ.

Practicarea sporturilor și participarea la activitățile programate în cadrul acestui proiect vor contribui semnificativ la diminuarea sentimentului de excluziune pe care îl trăiesc unii dintre copii, dar și la îmbunătățirea abilităților motrice, senzoriale și cognitive datorită încurajării contactelor interumane, dialogului intercultural și cooperării internaționale.

Despre Caiac SMile

Asociația „ Club Sportiv Caiac SMile ” este o asociație înființată în anul 2018 cu sfera de activitate în domeniul sportului. Pe lângă promovarea caiacului la nivel de sport de performanță, misiunea ei este de a îmbunătății calitatea vieții membrilor comunității aflați în dificultate prin implicarea activă în proiecte sociale.

Egalitatea de șanse și respectarea drepturilor omului sunt doar două dintre valorile pe baza cărora s-a fondat Asociația Caiac SMile. Proiectele sociale, precum accesibilizarea lacurilor și pârtiilor din România pentru persoanele cu dizabilități, au luat naștere tocmai din dorința reprezentanților asociației de a promova aceste valori și de a sublinia beneficiile pe care sportul și terapia prin mișcare le au în rândul persoanelor defavorizate.

CONTACT

Ionuț Stancovici

Tel: 0760 291 669

Email: ionutstancovici@yahoo.com

Facebook: https://www.facebook.com/caiacsmile/

Web: www.caiacsmile.ro

Adrian Meitner

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

Amenda aplicată pentru inscripţia de pe statuia Kölcsey din Carei a fost anulată în primă instanţă

Primăria Carei a fost amendată de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Satu Mare, la sfârşitul lunii aprilie a anului trecut, la două săptămâni după dezvelirea statuii poetului care a scris versurile imnului maghiar, pe motiv că pe monument se aflau numai inscripţii în limba maghiară

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive