20.8 C
Cluj-Napoca

Spectacol pentru elevii orădeni susținut de Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria

Published:

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria a prezentat marţi, la Colegiul naţional “Mihai Eminescu” din Oradea, un spectacol în premieră, dedicat elevilor, în cadrul proiectului pilot în România “Teatru contemporan în săli de clasă”, a informat marţi, într-un comunicat, teatrul orădean.

Cinci teatre de copii şi tineret din România s-au alăturat acestui proiect, fiecare având desemnat un regizor tânăr şi un text diferit. Prin acest proiect se realizează, după modelul german, spectacole special concepute pentru a fi jucate în sălile de clasă.

La Oradea, Trupa Arcadia a pus în scenă textul “Stelele nu merg la şcoală?”, de Carsten Brandau, tradus de Elise Wilk şi Ciprian Marinescu, care a fost regizat de Bianca Oprea, studentă în anul III la UNATC “I.L. Caragiale”, din Bucureşti. Ea a susţinut în prealabil, pentru pregătirea acestui spectacol, un workshop online cu dramaturgul. Distribuţia spectacolului este formată din actorii David Constantinescu şi Carina Bunea.

Următoarele două reprezentaţii vor avea loc la Şcoala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” şi la Colegiul Naţional “Iosif Vulcan”.

Proiectul “Teatru contemporan în săli de clasă” a fost lansat de Asociaţia Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), în colaborare cu Goethe-Institut Bucureşti şi cu agenţia Henschel din Berlin, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Misiunea proiectului este aceea de a implementa în cinci teatre de copii şi tineret din România un format nou de teatru, răspândit în spaţiul german: Klassenzimmerstucke, spectacole special concepute pentru a fi jucate în sălile de clasă.

Cele cinci teatre din Transilvania care participă sunt din Oradea – Teatrul Regina Maria – Trupa “Arcadia”, Alba-Iulia – Teatrul de Păpuşi “Prichindel”, Târgu-Mureş – Teatrul “Ariel”, Braşov – Teatrul “Arlechino” şi Sibiu – Teatrul GONG.

Spectacolele incluse în “Teatru contemporan în săli de clasă” au la bază piese de teatru germane contemporane pentru copii şi adolescenţi, cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, care au fost selectate şi traduse din limba germană de Elise Wilk şi Ciprian Marinescu.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img