20.8 C
Cluj-Napoca

Se așteaptă oferte pentru noi curse externe de pe Aeroportul Maramureș

Published:

Se așteaptă oferte pentru noi curse externe de pe Aeroportul Maramureș. Comisia europeană a accepta o nouă schemă de ajutor de stat pentru deschiderea unor noi rute externe de pe Aeroportul Maramureș.

În ultima ședință de Consiliu Județean s-au aprobat 800.000 de euro pentru subvenționare unor curse externe. Se dorește deschiderea a două rute noi către vestul Europei, iar toți tour-operatorii vor fi invitați să depună oferte.

Rutele vor fi stabilite de către ofertanți. Suma va fi alocată pentru 1 an. Actualul operator care beneficiază de schema de ajutor de stat (compania HiSky) nu are dreptul să depună oferte pentru o nouă finanțare.

În baza primei scheme de ajutor de stat, votată anul trecut, au fost deschise rute aeriene de pe Aeroportul Internațional Maramureș către Paris, Milano și Londra.

Cursa spre Londra a fost una cu cântec, după ce operatorul a obținut foarte târziu licența pentru operare pe aeroportul Stansted din Londra.

Nici azi nu se zboară spre Londra, ceea ce înseamnă că operatorul va pierde o parte din sumele aprobate ca ajutor de stat.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img