fbpx
20.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘSe așteaptă oferte pentru noi curse externe de pe Aeroportul Maramureș

Se așteaptă oferte pentru noi curse externe de pe Aeroportul Maramureș

Publicat în

spot_img
spot_img

Se așteaptă oferte pentru noi curse externe de pe Aeroportul Maramureș. Comisia europeană a accepta o nouă schemă de ajutor de stat pentru deschiderea unor noi rute externe de pe Aeroportul Maramureș.

În ultima ședință de Consiliu Județean s-au aprobat 800.000 de euro pentru subvenționare unor curse externe. Se dorește deschiderea a două rute noi către vestul Europei, iar toți tour-operatorii vor fi invitați să depună oferte.

Rutele vor fi stabilite de către ofertanți. Suma va fi alocată pentru 1 an. Actualul operator care beneficiază de schema de ajutor de stat (compania HiSky) nu are dreptul să depună oferte pentru o nouă finanțare.

În baza primei scheme de ajutor de stat, votată anul trecut, au fost deschise rute aeriene de pe Aeroportul Internațional Maramureș către Paris, Milano și Londra.

Cursa spre Londra a fost una cu cântec, după ce operatorul a obținut foarte târziu licența pentru operare pe aeroportul Stansted din Londra.

Nici azi nu se zboară spre Londra, ceea ce înseamnă că operatorul va pierde o parte din sumele aprobate ca ajutor de stat.

Articole recente

Tánczos Barna: Ar fi o mare onoare dacă Maiestatea Sa Regele Charles al III-lea ar sprijini Via Transilvanica 

Acesta a precizat că a avut ocazia, ca ambasador al Viei Transilvanica, să aducă în atenţia Maiestăţii Sale cel mai mare proiect naţional ce are ca scop promovarea diversităţii culturale, etnice, istorice şi naturale a Transilvaniei, Bucovinei, Olteniei şi Banatului montan.

Tradiţii şi obiceiuri de Rusalii, una dintre cele mai vechi sărbători creştine

În Ardeal există obiceiul cunoscut ca “udatul nevestelor”, când femeile sunt stropite cu apă pentru a fi sănătoase şi frumoase tot restul anului.

Pünkösd után

Minden megváltozik az elsô Pünkösd után. Különleges lehetôségek birtokosaivá válnak, akik a Szentlélek kiáradása alá kerülnek. Sajnos, az Egyház népe nem mindig él az alkalommal.

Un pacient a căzut de la etajul trei al Spitalului Municipal Sibiu

Bărbatul era internat la Neurochirurgie

Mai multe articole de același fel