20.8 C
Cluj-Napoca

Noua președintă a Ungariei vizitează România, dar nimeni din conducerea țării nu pare că ar vrea să o întâlnească

Published:

După ce a efectuat prima vizită oficială externă în Polonia, Katalin Novák, noul președinte al Ungariei, vine în România în cea de-a doua deplasare externă de când a preluat funcția. De data asta, însă, vizita nu este una la nivel de șef de stat, iar pe agenda lui Klaus Iohannis nu apare nicio întâlnire între cei doi. De altfel, de când este șef al statului român, Klaus Iohannis nu a avut nicio întâlnire oficială cu șeful statului vecin.

Președinta Ungariei, Katalin Novák, a anunțat că cea de-a doua vizită externă va fi în România, unde trăiește cea mai numeroasă comunitate maghiară de peste granițe. Ea va fi invitatul de onoare la Alba Iulia cu ocazia Zilei Unităţii Maghiarilor Reformaţi, în data de 21 mai. Cu aceeași ocazie, Katalin Novák, va participa și la ceremonia dezvelirii statuii principelui Gábor Bethlen. Începând cu ora 11, Katalin Novák va susține un discurs.

Vizitele neoficiale sau private au fost cele pe care membrii guvernului de la Budapesta le-au adoptat pentru a vizita țara noastră. La nivel oficial, în ultimii ani s-a constatat o înghețare a relațiilor între cele două țări, iar de la București nu pare să vină niciun semnal pentru o încălzire a acestora.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img