25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJNicolae Ciucă, la conferinţa ”Women in Tech", sub egida Innowave Summit 2022:...

Nicolae Ciucă, la conferinţa ”Women in Tech”, sub egida Innowave Summit 2022: România este pe primul loc în Europa la numărul femeilor aflate în topul managementului companiilor

Publicat în

spot_img
spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, în conferinţa de lansare a iniţiativei ”Women in Tech”, sub egida Innowave Summit 2022, că România este pe primul loc în Europa la numărul femeilor aflate în topul managementului companiilor, ceea ce este un lucru cât se poate de îmbucurător. El a vorbit şi despre administraţia locală, arătând că acolo unde sunt administraţii liberale, lucrurile se mişcă altfel şi sunt orientate spre dezvoltare, inovare, cercetare şi modernizare şi că o să fie un promotor al Clujului.

Premierul a declarat că a discutat cu primarul Clujului, Emil Boc, şi a văzut că România este pe primul loc în Europa la femeile aflate în topul managementului companiilor, ceea ce este un lucru cât se poate de îmbucurător. 

”Faptul că vă implicaţi şi aveţi această participare consistentă în tot ceea ce şi-au propus autorităţile locale să realizeze în municipiul  Cluj-Napoca şi în judeţul Cluj, ne bucurăm să vedem că există speranţă şi vă în curajăm să creşteţi numărul doamnelor şi domnişoarelor în toate aceste proiecte, pentru că perspectiva dumneavoastră este puţin diferită de a bărbaţilor, în anumite locuri, în altele este cât se poate de congruentă”, a mai spus premierul.

Şeful Executivului a arătat că va pleca de la Cluj însufleţit că există un model de bună practică pe care îl va recomanda. 

”Cu acordul domnului primar, al dumneavoastră, am să vă cer licenţă de export, rugându-i pe toţi ceilalţi, o să fiu un promotor al Clujului, dacă îmi daţi voie”, a afirmat premierul, adăugând că nu vrea să fie acuzat că vorbeşte de relevanţa politică a administraţiei liberale. 

”În Cluj, administraţia liberală a produs efecte cu mult timp în urmă. Am putut să văd acelaşi lucru întâmplându-se şi la Alba Iulia, şi la Oradea”, a precizat şeful Executivului, arătând că ”acolo unde sunt administraţii liberale, lucrurile se mişcă altfel şi sunt orientate spre dezvoltare, inovare, cercetare şi modernizare”. 

Ciucă a mai arătat că, în postura de fost militar, a lucrat cu doamne şi domnişoare care au avut curajul să se urce şi în carlinga unui avion, să conducă şi un tanc sau alt echipament de luptă, ceea ce înseamnă ”că am depăşit acele limite în care femeile puteau să facă doar anumite lucruri”. 

”Iată că pot să facă mult mai mult de atât”, a precizat el. 

Articole recente

Accident de roller-coaster la Legoland. 34 de răniți, din care doi foarte grav

Din păcate, nu este primul incident într-un parc de distracții din Germania, sâmbăta trecută o femeie de 57 de ani pierzându-și viața după ce a căzut dintr-un roller coaster într-un parc de distracții din Klotten

Concerte de muzică clasică și o expoziție de instrumente muzicale, la Sound Craft Music&Art Festival de la Reghin

Asociaţia Artiştilor Lutieri din România a decis organizarea celei de-a doua ediţii a Sound...

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Mai multe articole de același fel