27.6 C
Cluj-Napoca

Clujul a găzduit a doua ediție a Convenției Lucrătorilor de Tineret

Published:

👉Săptămâna aceasta Clujul a găzduit a doua ediție a Convenției Lucrătorilor de Tineret, eveniment organizat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și Asociația DEIS.
🇪🇺În Anul European al Tineretului, ne propunem să realizăm Carta Lucrătorului de Tineret, document strategic pentru reglementarea lucrului cu tinerii. Lucrătorii de tineret sunt un pilon important în dezvoltarea tânărului și dezvoltarea comunității. Vă mulțumim tuturor celor care au răspuns chestionarului! Răspunsurile dumneavoastră ne vor ajuta în demersul nostru pentru a creiona soluții aplicate pentru a răspunde nevoilor, dar și pentru a crea noi oportunități.
📌Rezultatele studiului conturează anumite tendințe cu privire la așteptările și nevoile de sprijin ale profesioniștilor care lucrează direct cu tinerii:
•Modalități concrete sprijinire/îndrumare și susținere în carieră (ghiduri, metode de lucru cu tinerii, cursuri de pregătire profesională continuă, etc.);
•Crearea comunității de tineret;
•Reglementarea profesiei (standard profesional, extindere în mediul rural).
🤝Am avut o discuție cu tinerii din cadrul proiectelor Europe Goes Local și “CoNLucraTin” alături de Comisarul European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educaţie şi Tineret – Mariya Gabriel şi Preşedintele Comitetului European al Regiunilor – Apostolos Tzitzikostas la CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative. În cadrul discuției, a fost subliniată nevoia de a construi comunități prietenoase cu tinerii, precum și accentuarea nevoilor din mediul rural prin programul European Youth Village.
👏Aș vrea să mulțumesc încă o dată lucrătorilor de tineret pentru tot ceea ce fac pentru tineri: pentru faptul că îi informează, le oferă oportunități de dezvoltare, îi învață să ia inițiativă, să dobândească competențe de leadership, toate în spiritul valorilor europene. Sunt prieteni, mentori, consilieri, traineri pentru fiecare tânăr cu care interacționează. Pentru fiecare tânăr, fiecare dintre dumneavoastră pune bazele formării și are un impact semnificativ în viața sa! Ei sunt cei care modelează tânăra generație, pășind constant lângă ei și fiindu-le aproape.
🗣În urma Convenției Lucrătorilor de Tineret, nevoile identificate în rândul lucrătorilor de tineret sunt: recunoașterea profesiei, valorificarea lucrului cu tinerii, oferirea cursurilor de formare necesare pentru desăvârșirea profesioniștilor, infrastructura necesară lucrului cu tinerii. Închegarea unei comunități de profesioniști este importantă pentru crearea oportunităților pentru tine. Aceștia au nevoie de un spațiu de comunicare în care să poată schimba bune practici și perspective.
👉Mulțumim tuturor pentru energia și ideile angrenate în dezbateri. Toate propunerile vor fi luate în considerare în cadrul demersurilor noastre.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img