20.8 C
Cluj-Napoca

Festivitatea absolvenților Facultății de Litere din Baia Mare

Published:

Cea de-a 32-a generaţie de studenţi a Facultății de Litere din Baia Mare și-a încheiat ieri periplul. În cinstea lor, s-a organizat un curs festiv, precedat de un marș prin oraș al tinerilor absolvenți. Evenimentul, găzduit în sala de sport a Centrului Universitar Nord, a reunit sute de persoane, fiind prima manifestare organizată fără restricții de la debutul pandemiei.

Absolvenți ai specializărilor Filosofie, Teologie, Pictură, Jurnalism, Relații Publice, Asistență Socială, Pedagogia învățământului preșcolar, Limbi moderne aplicate etc. au pus punct studiilor de licență, după trei ani în care au stat sub semnul provocărilor de toate felurile, generate de pandemia de COVID-19. “Facultatea de Litere a Centrului Universitar Nord este în sărbătoare. Sunteți a 32-a generație a Facultății de Litere și a 61-a de când s-au pus bazele învățământului pedagogic superior în Baia Mare (…) Bucuria noastră este foarte mare atunci când întâlnim foști studenți care ocupă posturi și funcții înalte. Dacă și dvs. veți reuși, aceasta va constitui însăși dovada supremă că profesorii și-au făcut datoria așa cum scrie la carte. Ziua de astăzi nu înseamnă să puneți punct, ci o virgulă în evoluția dvs.”, s-a adresat absolvenților conf. univ. dr. Ioan Mircea Farcaș, decanul Facultății de Litere.

Felicitându-i pentru ducerea la bun sfârșit a acestei etape a vieții, îngreunată de pandemie, prof. univ. dr. Petrică Pop-Sitar, prorector, i-a încurajat pe absolvenți să-şi continue studiile tot în cadrul Centrului Universitar Nord, având la dispoziție paleta specializărilor de masterat și doctorat.

“O mare parte din perioada studiilor dvs. a stat sub auspiciile acestei pandemii care a oprit întreaga lume și a schimbat paradigmele sociale. Desfășurarea cursurilor online a presupus un efort suplimentar atât din partea cadrelor didactice, cât și a dvs. (…) Așteptăm, în continuare, să urmați cursurile de master, iar cei mai buni să continue cu școala doctorală, pe domeniile Filosofie și Filologie” – a punctat prof. univ. dr. Petrică Pop-Sitar, prorector.


Facultatea de Litere din Baia Mare, cu aproximativ 1.500 de studenți, oferă posibilitatea specializării pe domeniile: Filologie, Filosofie, Științele comunicării, Studii culturale, Asistență socială, Teologie și Arte plastice, pe trei niveluri: licență, masterat și doctorat.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img