20.8 C
Cluj-Napoca

Documentarul “Regele Mihai: Drumul către casă”, proiectat la Brașov

Published:

Documentarul “Regele Mihai: Drumul către casă”, care se axează în special pe anii petrecuţi în exil din 1948 până la dispariţie, în 2017, produs de John Florescu, va fi proiectat miercuri seara, începând cu ora 19,00, la cinematograful Astra.

Evenimentul este organizat de casa de producţie Chainsaw Europe, al cărei fondator este John Florescu, în parteneriat cu History Channel şi Primăria Braşov, la proiecţie urmând să participe, alături de producătorul executiv producătorul asociat Dan Drăghicescu.

“Filmul difuzat astăzi aduce în plus şi viaţa de la ’48, momentul de exil, până în 2017, când a murit în Bucureşti. Este viaţa pe care oamenii nu o cunosc deloc. (…)Difuzările care au fost la TVR Naţional şi la History Channel au fost, evident, mai scurte. Noi am făcut cercetări despre perioada cât a fost copil, despre perioada în care a fost cu tatăl său – evident a fost o perioadă dificilă fiindcă nu s-a înţeles bine cu tatăl şi a fost o perioadă grea pentru el. În plus noi am surprins şi perioada când Regele Mihai a fost afară din România. A fost o perioadă foarte grea, foarte dificilă, fiindcă a fost de fapt izolat. Au fost izolaţi de ţara lor, de România, a fost izolat de Occident, pentru că a fost o perioadă nouă pentru Vest şi Moscova, între Statele Unite şi regimul comunist, şi Regele Mihai a fost izolat. Atunci a fost un moment foarte greu pentru Rege, fiindcă nimeni nu auzea deloc ce spune Regele Mihai”, a declarat, la Braşov, John Florescu, conform unui comunicat remis de Primăria Braşov.

Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile.

John Florescu este un producător american, născut la Boston şi este fiul istoricului Radu R. Florescu, cunoscut pentru cartea “În căutarea lui Dracula”, scrisă împreună cu Raymond McNally şi care atribuie pentru prima oară identitatea istorică a lui Dracula domnitorului valah Vlad Ţepeş.

Proiecţia de la Braşov are loc înainte de cea de la Bucureşti, de la Muzeului Naţional de Istorie a României, din 30 mai.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img